07:27 03.02.2019

ВМС США поповнив ударний атомний підводний човен класу "Вірджинія" з ракетами середнього радіусу дії

2 хв читати
ВМС США поповнив ударний атомний підводний човен класу "Вірджинія" з ракетами середнього радіусу дії

Ударний атомний підводний човен "Південна Дакота" (USS South Dakota (SSN 790), оснащений 12-ю крилатими ракетами "Томагавк" з дальністю дії 1,6 тис. км, в суботу під час церемонії в місті Гротон (штат Коннектикут) було офіційно прийнято до бойового складу Військово-морських сил США, повідомив Пентагон.

Гротон є центром виробництва підводних човнів компанії Electric Boat Corporation, підрозділу корпорації General Dynamics.

Багатоцільовий атомний підводний човен (АПЧ) "Південна Дакота" є 17-м підводним човном класу "Вірджинія" і 7-м з 8-ми підводних човнів цього типу в модифікації Block III. Його відмінністю є те, що субмарини цієї серії мають не дванадцять (як сучасні підводні човни попередніх модифікацій Block I і Block II), а всього дві ракетні шахти діаметром близько 2,2 м з пусковими установками барабанного типу, в кожній з яких розміщено шість крилатих ракет BGM -109 "Томагавк". Крім того, підводний човен має спеціальне звукопоглинальне покриття корпусу, а також малошумну рухову установку.

У конструкції даного підводного човна реалізовано безліч новітніх технологій та інновацій, що підвищують вогневу міць, маневреність і скритність. Підводні човни цього типу здатні розвивати швидкість понад 25 вузлів і перебувати на бойовому чергуванні під водою протягом декількох місяців.

Вартість споруди кожного АПЧ класу "Вірджинія" оцінюється приблизно в $ 2,7 млрд. Загалом планується побудувати 48 субмарин класу "Вірджинія", 33 з них - до 2030 року. Вони мають повністю замінити в складі ВМС США ударні атомні підводні човни типу "Лос-Анджелес" і вдосконалені "Лос-Анджелес" виробництва1970-1990-х років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА