09:17 03.02.2019

У Софії Київській проходить церемонія інтронізації глави ПЦУ митрополита Епіфанія

1 хв читати
У Софії Київській проходить церемонія інтронізації глави ПЦУ митрополита Епіфанія

Чин інтронізації предстоятеля Православної церкви України (ПЦУ) митрополита Київського і всієї України Епіфанія проходить у неділю вранці в Софійському соборі в центрі Києва.

Нині триває божественна літургія, під час якої відбудеться інтронізація предстоятеля ПЦУ. Подію транслюють українські телеканали.

На церемонії присутні президент України Петро Порошенко, представники Кабінету міністрів - віце-прем'єр-міністр - міністр регіонально розвитку Геннадій Зубко та віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, народні депутати.

На інтронізації також присутній екзарх Вселенського патріархату митрополит Гальський Еммануїл.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" частина Софійській площі перед собором, де відбувається інтронізація, перекрита огороджувальними решітками. Запрошені на інтронізацію проходять контроль на безпеку. Наразі на площі людей практично немає.

Як повідомлялося, 15 грудня 2018 року в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена Православна церква України, її очолив митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Думенко).

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію.

Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви України) зареєстрована 30 січня 2019 року.

У січні ПЦУ була внесена в диптих помісних церков на сайті Вселенського патріархату.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА