14:48 03.02.2019

Париж вважатиме Гуайдо президентом Венесуели, якщо Мадуро в неділю не оголосить про вибори

1 хв читати
Париж вважатиме Гуайдо президентом Венесуели, якщо Мадуро в неділю не оголосить про вибори

Уряд Франції визнає лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо тимчасовим президентом цієї країни, якщо Ніколас Мадуро до кінця неділі не оголосить про нові президентські вибори, заявила французький міністр з європейських справ Наталі Луазо.

"Якщо до опівночі Мадуро не візьме на себе зобов'язання організувати президентські вибори, тоді Франція буде розглядати Хуана Гуайдо як легітимну силу, здатну їх організувати, і ми вважатимемо його тимчасовим президентом до легітимних виборів у Венесуелі", - сказала вона французькому телеканалу LCI.

Вона також назвала "фарсом" пропозицію Н.Мадуро організувати дострокові парламентські вибори у Венесуелі.

Раніше Н.Мадуро підтвердив, що не заперечує проти дострокових виборів до парламенту за умови, що цього захоче народ. "Я згоден, що народ має ухвалювати рішення щодо законодавчої влади Венесуели", - наголосив президент, пообіцявши, що влада почне консультації, щоб зрозуміти, чи хочуть венесуельці дострокових виборів у парламент.

Напередодні в Каракасі пройшли мітинги в підтримку як Н.Мадуро, так і опозиціонера Х.Гуайдо, що проголосив себе тимчасовим президентом.

Виступаючи на мітингу, Н.Мадуро заявив, що підтримує ідею проведення парламентських виборів вже у 2019 році.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА