20:18 03.02.2019

Трамп заявив про "хороший шанс" домогтися торгової угоди з Китаєм

2 хв читати
Трамп заявив про "хороший шанс" домогтися торгової угоди з Китаєм

Президент США Дональд Трамп заявив в інтерв'ю телеканалу CBS про високу ймовірність того, що Вашингтон зможе укласти необхідну торговельну угоду з Пекіном.

"Здається, у нас дуже добре просуваються справи з укладанням угоди з Китаєм. Я можу вам сказати, що жоден лідер нашої країни і лідер Китаю не були ближче, ніж я і голова (КНР Сі - ІФ) Цзіньпін. У нас хороший шанс укласти угоду", - сказав президент.

"Ми ввели дуже масштабні мита проти Китаю. Китай платить велику ціну, і це сильно б'є по економіці Китаю. Я хочу, щоб вони уклали чесну угоду", - пояснив він.

Крім цього, президент відзначив внесок Китаю в процес започаткування діалогу між США і КНДР.

Раніше Д.Трамп, за підсумками торгових переговорів між делегаціями США і Китаю, що відбулися у Вашингтоні 30-31 січня, заявив, що сподівається на те, що угода буде досягнута до 1 березня.

Він відзначав, що угода повинна бути укладена між ним і головою КНР Сі Цзіньпіном.

Білий дім в поширеній за підсумками переговорів заяві, проте, зазначив, що якщо угоди не буде досягнуто до 1 березня, то з 2 березня США, як і планувалося, введуть 25% мита на китайські товари вартістю $ 200 млрд. Наразі мито становить 10%.

Довіреність про тримісячну відстрочку введення США 25% мита була досягнута на зустрічі Д. Трампа і Сі Цзіньпіна на полях аргентинського саміту G20.

Як повідомляють ЗМІ з посиланнями на джерела в Білому домі, Китай запропонував провести зустріч лідерів двох країн в китайській острівній провінції Хайнань після зустрічі Д. Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином наприкінці лютого. Трамп розглядає можливість запросити китайського керівника в свою резиденцію у Флориді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА