08:54 04.02.2019

Спецпредставники США і Південної Кореї з питань КНДР обговорили майбутню зустріч Трампа і Кім Чен Ина

2 хв читати
Спецпредставники США і Південної Кореї з питань КНДР обговорили майбутню зустріч Трампа і Кім Чен Ина

Спеціальний представник Південної Кореї з питань безпеки на Корейському півострові Лі До Хун зустрівся зі спецпредставником США з КНДР Стівеном Біганом у неділю, щоб обговорити другий саміт між президентом США Дональдом Трампом і лідером КНДР Кім Чен Ином, повідомляє агентство "Ренхап" з посиланням на міністерство закордонних справ Республіки Корея.

Як зазначили у відомстві, сторони уточнили деталі майбутніх переговорів з Пхеньяном, в тому числі порядок саміту між президентом США Дональдом Трампом і північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Очікується, що С.Біган зустрінеться у вівторок з представником КНДР Кім Хек Чхолем у вівторок в міжкорейському прикордонному селі Пханмунджон або в столиці КНДР.

Планується, що Вашингтон і Пхеньян обговорять деталі кроків щодо денуклеаризації, які має зробити Північ, і відповідні заходи з боку США.

У міністерстві зазначили, що Лі До Хун і С.Біган знову зустрінуться після переговорів з Північною Кореєю.

Крім того, на понеділок запланована зустріч С.Бігана з радником з національної безпеки Південної Кореї Чон Ий Оном.

Д.Трамп і Кім Чен Ин домовилися на своєму першому саміті 12 червня 2018 року в Сінгапурі працювати над повною денуклеаризацією Корейського півострова. Реалізація угоди застопорилася, оскільки США вимагають більш конкретних кроків з денуклеаризації, а Північ прагне до поступок, включаючи пом'якшення санкцій.

У середині січня заступник голови Трудової партії Кореї Кім Ен Чхоль зустрівся в США з держсекретарем М.Помпео і доставив лист Кім Чен Ина Д.Трампу. Після цього Білий дім оголосив, що розраховує на зустріч Кім Чен Ина і Д. Трампа в кінці лютого.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА