10:02 04.02.2019

Митрополит Еммануїл запропонував Порошенку відвідати Афон і монастир Ксенофонт, де було написано текст томосу

2 хв читати
Митрополит Еммануїл запропонував Порошенку відвідати Афон і монастир Ксенофонт, де було написано текст томосу

Президент Петро Порошенко прийняв делегацію Вселенського патріархату, яка прибула в Україну для участі в літургії та чині інтронізації предстоятеля Православної церкви України, митрополита Київського та всієї України Епіфанія.

Як повідомляє в понеділок уранці сайт глави Української держави, президент подякував представникам Вселенського патріархату за участь у цій важливій події та для церковного життя і православної громади, і для Української держави загалом.

"Хочу передати мої найтепліші вітання та слова вдячності Його Всесвятості Вселенському патріархові Варфоломію за цю подію. Це відбулося і стало можливим завдяки його великій любові до України та українців", - сказав П.Порошенко під час зустрічі в неділю, яка відбулася в неділю ввечері.

За словами президента, Православна церква України пройшла значний шлях до об’єднання та отримання томосу про автокефалію, що стало можливим, зокрема завдяки зусиллям екзархів Вселенського патріархату.

"Сьогодні великий день для України. І я радий, що делегація Вселенського патріархату сьогодні з нами у цей день", - додав П.Порошенко.

Екзарх Вселенського патріархату митрополит Гальський Еммануїл, у свою чергу, запевнив президента в постійній підтримці України та нової Православної церкви з боку Вселенського патріарха Варфоломія.

"Його Всесвятість рухався вперед у питанні надання автокефалії українській церкві, бо народ України звернувся з проханням про це. І Ви також були першим громадянином України, хто взяв на себе, я сказав би, ризик, але водночас і велику можливість", - сказав митрополит.

Церковний ієрарх також наголосив, що інтронізація предстоятеля Православної церкви України є важливим історичним моментом.

Митрополит Еммануїл додав, що в складі делегації присутній ігумен афонського монастиря Ксенофонт Алексій. Саме в цьому монастирі був написаний текст томосу про автокефалію Православної церкви України. "Він висловив сподівання, що глава Української держави матиме можливість відвідати Афон і цей монастир, де був написаний історичний для української церкви документ", - ідеться в інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА