12:56 04.02.2019

Держприкордонслужба України проводить переговори про закупівлю 22 французьких патрульних кораблів і споруджує вежі на узбережжі Азова

2 хв читати
Держприкордонслужба України проводить переговори про закупівлю 22 французьких патрульних кораблів і споруджує вежі на узбережжі Азова

У зв'язку з агресією Росії в Керченській протоці Україна проводить переговори про закупівлю 22 французьких патрульних кораблів для потреб Держприкордонслужби, а на узбережжі Азовського моря споруджують спостережні вежі, повідомив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

"За сприяння МВС уже проводяться переговори з французькими партнерами про закупівлю 22 сучасних патрульних кораблів", - сказав П.Цигикал в інтерв'ю "5 каналу".

Він зазначив, що в разі, якщо всі питання щодо цієї угоди успішно вирішаться, це дасть Держприкордонслужбі можливість повністю прикрити лінію морського кордону та забезпечити надійний захист.

"Ще один важливий елемент - система контролю за надводною обстановкою. Наразі на узбережжі Азовського моря вже побудовано п'ять веж, які протягом року будуть оснащені сучасними засобами візуального та радіотехнічного контролю. Ці об'єкти будуть інтегровані в загальну систему й допоможуть нам повністю контролювати лінію морського кордону", - сказав керівник Держприкордонслужби.

П.Цигикал зазначив, що після подій 25 листопада 2018 року, коли російські військові напали на українські кораблі й узяли в полон українських моряків, кораблі Держприкордонслужби переведено в повну бойову готовність.

"Усі вони все ще перебувають на позиціях і проходять відповідні тренування. Звісно, враховуючи льодову обстановку. Але в разі воєнної агресії проти України сил тільки Морської охорони Держприкордонслужби буде замало. Тому ми відпрацьовуємо заходи протидії спільно зі штабом ООС і в єдиному задумі сил сектора національної безпеки та оборони", - розповів прикордонник.

Також він повідомив, що Держприкордонслужба опрацьовує можливі варіанти посилення своїх морських підрозділів в Азовському морі.

"Ми вже виконали поточний ремонт кількох наших кораблів і катерів, минулого року на службу заступили катери проекту UMC-1000 із поліпшеними ходовими характеристиками, здійснено ремонт корабля "Донбас", але це тільки початок", - розповів глава відомства.

П.Цигикал додав, що завдання Держприкордонслужби - створити в Азовському та Чорному морях потужні й мобільні групи прикордонних кораблів і катерів, які могли б і оперативно та ефективно виконувати правоохоронні функції, і протидіяти воєнним загрозам на початковому етапі збройного конфлікту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі прибудуть в Україну до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА