09:42 05.02.2019

"Укрзалізниця" скорочує періодичність курсування пасажирських поїздів до Росії

2 хв читати
"Укрзалізниця" скорочує періодичність курсування пасажирських поїздів до Росії

АТ "Укрзалізниця" зменшує періодичність курсування поїздів до Російської Федерації у зв'язку зі стрімким зниженням пасажиропотоку між країнами, повідомила компанія на сайті.

"Вітаю рішення "Укрзалізниці" та сподіваюся, що вже найближчим часом кількість потягів на Москву та інші міста РФ зменшиться до нуля через відсутність попиту та перемогу здорового українського глузду", - написав міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

Так, з 5 лютого 2019 року поїзди № 24/23 Одеса-Москва-Одеса та № 20/19 Харків-Москва-Харків курсуватимуть через день замість щоденного графіка відправлень.

"Зменшення рейсів поїздів до Росії пов'язане зі стрімким зниженням пасажиропотоку між країнами. Так, у 2018 році "Укрзалізниця" перевезла до Росії 772,9 тис. пасажирів, що майже на 20% менше, ніж у 2017 році", - повідомляє прес-служба української компанії у вівторок уранці.

В "Укрзалізниці" зазначають, що, як свідчить статистика, з кінця літа 2018 року пасажири почали значно частіше подорожувати залізничним транспортом до Європейського Союзу. Так, за період із серпня до кінця минулого року "Укрзалізниця" перевезла пасажирів до ЄС на 10% більше, ніж у РФ. Загалом до ЄС і назад із серпня 2018 року до січня 2019 року перевезено 362,9 тис. пасажирів, а до Росії і назад - 329,4 тис. пасажирів.

"Загалом фахівці "Укрзалізниці" прогнозують і подальшу переорієнтацію зарубіжного пасажиропотоку на європейський напрямок. Так, у ділові й туристичні центри Європи "Укрзалізниця" вже призначила 20 пар поїздів", - ідеться в повідомленні.

Раніше, у 2018 році, "Укрзалізниця" вже скасувала прямі поїзди та причіпні вагони до Росії з Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука й Чернігова.

Рухомий склад, який вивільняється, використовується для перевезень на внутрішньодержавних маршрутах.

Як повідомлялося, на початку січня міністр інфраструктури України В.Омелян заявив, що, на його думку, залізничне сполучення України з Російською Федерацією буде неодмінно припинено.

У 2018 році Міністерство інфраструктури України підготувало низку пропозицій щодо протидії Росії в рамках її діяльності в Азовському басейні та на окупованих територіях, зокрема про припинення пасажирського сполучення. Відповідні пропозиції направлено до Кабміну.

"Ми підготували низку контрзаходів щодо того, що відбувається з боку Російської Федерації на наших окупованих територіях і в Азовському морі. До цього комплексу заходів входить і припинення залізничного сполучення з Росією. Питання обговорювалося на міжвідомчих робочих зустрічах у Міністерстві інфраструктури. Ми хочемо, щоб це було винесено в площину уряду або Ради національної безпеки та оборони України, щоб відповідне рішення було прийнято вже на державному рівні", - заявив тоді В.Омелян.

За його словами, йшлося лише про припинення пасажирського залізничного сполучення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА