10:30 05.02.2019

Суд зняв електронний браслет і повернув закордонний паспорт екс-керівникові ДФС Продану - САП

2 хв читати
Суд зняв електронний браслет і повернув закордонний паспорт екс-керівникові ДФС Продану - САП

Солом'янський районний суд м. Києва зняв електронний браслет і повернув закордонний паспорт колишньому в. о. глави Державної фіскальної служби (ДФС) Мирославу Продану, підозрюваному в незаконному збагаченні.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, напередодні, 4 лютого, суд за результатами розгляду клопотання прокурорів САП частково продовжив термін дії процесуальних зобов'язань М.Продану.

"Задовольняючи клопотання частково ... слідчий суддя всупереч позиції прокурорів відмовив у продовженні обов’язків носити електронний засіб контролю та здати на зберігання документ для виїзду за кордон. Фактично суд надав можливість підозрюваному безконтрольно пересуватися та виїжджати за кордон", - повідомили в САП.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі зазначають, що мотиви ухваленого судом рішення наразі не відомі, оскільки оголошено лише короткий його текст.

Рішення слідчого судді оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, 4 грудня 2018 року Солом'янський районний суд Києва обрав екс-керівнику ДФС М.Продану запобіжний захід у вигляді взяття на поруки кількома народними депутатами. При цьому йому заборонили змінювати місце проживання і зобов'язали носити електронний браслет.

М.Продана призначили в. о. голови ДФС 3 березня 2017 року після відсторонення від посади обвинуваченого у зловживанні службовим становищем тодішнього голови ДФС Романа Насірова.

На початку вересня 2018 року М.Продан звільнився за власним бажанням.

15 листопада 2018 року прокурор САП склав і підписав письмове повідомлення про підозру М.Продану в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України.

У прокуратурі зазначили, що колишнього в.о. голови ДФС підозрюють у набутті за час роботи на посаді з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів сумою понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано низку об'єктів нерухомого майна та транспортних засобів. Для приховування справжнього власника реєстрація права власності здійснювалася на близьку людину.

За інформацією САП, серед придбаних об'єктів - дві квартири в елітній столичній новобудові (вартістю 6,7 млн грн), два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн, три автомобілі представницького класу сукупною вартістю 3,4 млн грн.

Крім того, слідство перевіряє причетність М.Продана до придбання інших об'єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА