10:59 05.02.2019

Загальний страйк у Франції призведе у вівторок до перебоїв у роботі транспорту - ЗМІ

2 хв читати
Загальний страйк у Франції призведе у вівторок до перебоїв у роботі транспорту - ЗМІ

Найбільша профспілка Франції "Загальна конфедерація праці" оголосила про проведення у вівторок у країні загального страйку, повідомляє газета "Фігаро".

Учасники цієї акції мають намір висловити невдоволення соціальною політикою. Вони вимагають, зокрема, підвищення зарплат і більш справедливої, із їхньої точки зору, системи оподаткування.

Демонстрації заплановані як в Парижі, так і в інших французьких містах, зокрема в Ліллі, Бордо, Марселі. Очікується, що в столиці Франції акція розпочнеться о 14:00 (15:00 за к. ч.) на площі Отель-де-Віль.

З огляду на страйк очікуються перебої в роботі громадського транспорту, зокрема залізничного. Повністю скасовано поїзди, що прямують за маршрутом Бордо-Марсель, Клермон-Ферран-Безьє, а також Париж-Тулуза. Оператор залізниць SNCF рекомендує своїм пасажирам заздалегідь перевіряти розклад.

Крім того, до страйку мають намір приєднатися і співробітники столичних аеропортів, які вимагають, зокрема, поліпшення умов праці.

Профспілка "Загальна конфедерація праці" закликала викладачів освітніх закладів взяти участь у страйку. У зв'язку з цим очікується, що у вівторок у низці шкіл, ліцеїв і університетів у різних містах Франції може бути скасовано заняття.

Серед учасників страйку будуть і співробітники туристичного сектора. Так, у компанії операторі Ейфелевої вежі зазначили, що у вівторок ця пам'ятка може бути зачинена для відвідування.

Попередній загальний страйк у Парижі відбувся 14 грудня минулого року, тоді в ньому взяли участь близько 15 тис. людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА