13:31 05.02.2019

Поліція кваліфікуватиме оплату роботи агітаторів і спостерігачів на виборах як підкуп виборця

2 хв читати
Поліція кваліфікуватиме оплату роботи агітаторів і спостерігачів на виборах як підкуп виборця

У Міністерстві внутрішніх справ України нагадують про кримінальну відповідальність за оплату роботи агітаторів і спостерігачів на виборах - такі порушення виборчого законодавства поліція кваліфікуватиме як підкуп виборця.

"Ми хочемо нагадати всім учасникам виборчого процесу, що виборче законодавство не передбачає додаткової оплати членам комісій поза державним бюджетом. Сьогоднішнє виборче законодавство не передбачає, що є право виплати грошей спостерігачам та агітаторам під час виборчої кампанії. Спроби здійснити такі платежі... ми оцінюватимемо і кваліфікуватимемо за ст. 160 КК - підкуп виборця", - сказав радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко на брифінгу в Києві у вівторок.

Він також звернув увагу на те, що порушенням законодавства буде і укладання трудових угод для агітаторів. Посилаючись на норми закону про вибори, І.Варченко нагадав про заборону будь-яких виплат за агітаційну роботу.

"Спроби укласти такі масові угоди, тисячами, десятками тисяч, і таким чином здійснити підкуп виборця ми також кваліфікуватимемо як порушення виборчого законодавства за ст. 160 КК - підкуп виборців", - сказав він.

Таким чином, як пояснив радник глави МВС, законне фінансування виборчої кампанії - лише з держбюджету або виборчого фонду у безготівковій формі.

"Якщо людина готівкою отримує будь-які кошти за будь-які послуги - це вже незаконно. У безготівковій формі мають право оплачуватися послуги і товари... виготовлення продукції, оформлення візуальної реклами, на радіо або в газетах", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА