16:17 05.02.2019

Кабмін занепокоєний рішенням суду про відсторонення Супрун і домагатиметься його скасування - заява

2 хв читати
Кабмін занепокоєний рішенням суду про відсторонення Супрун і домагатиметься його скасування - заява

Кабінет Міністрів України висловлює занепокоєння рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва про відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я і має намір оскаржити його в установленому порядку.

У заяві, оприлюдненій на сайті Кабміну у вівторок, зазначено, що уряд України занепокоєний безпрецедентним тиском, який здійснюється останнім часом різними способами з метою "зупинки тих зусиль із реформування галузі охорони здоров'я, які здійснює команда Міністерства охорона здоров'я на чолі з в. о. міністра" У.Супрун.

"Ця команда з моменту приходу в міністерство оголосила війну тим корумпованим схемам, які процвітали в галузі роками, і це, на наш погляд, чи не головна причина того, чому проти Уляни Супрун і її команди була розгорнута справжня війна", - йдеться в заяві Кабміну.

Зазначено, що впровадження змін у галузі охорони здоров'я відбувалися за підтримки уряду України.

"Саме ця команда реалізує політику уряду, спрямовану на впровадження програми доступних ліків, подолання корупційних схем у закупівлі ліків, реформування первинної ланки, підвищення рівня оплати праці лікарів, упровадження нових вимог до якості підготовки медичних кадрів, розгортання мережі кардіоцентрів. На черзі наступні кроки, пов'язані з впровадженням безкоштовної діагностики, вдосконаленням системи екстреної медичної допомоги, розгортанням мережі сільської медицини... Кінцевою метою всіх цих зусиль є реальне підвищення якості медичного обслуговування і підвищення рівня оплати медичних працівників", - йдеться в заяві уряду.

У Кабміні заявляють, що "вкрай занепокоєні" рішенням адмінсуду про відсторонення У.Супрун.

"Це рішення буде оскаржено у встановленому законом порядку, і ми будемо добиватися його скасування у встановленому законом порядку. Ми висловлюємо підтримку нашій колезі Уляні Супрун і будемо надалі докладати зусиль для продовження забезпечення українців якісними медичними послугами", - йдеться в заяві.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у соцмережі Facebook заявив: "Не можна допустити зупинки реформи медичної галузі і повернення в неї корупції. Ми розпочали зміни. Настав час їх захистити, щоб українці отримували якісні медичні послуги".

Раніше цього дня лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що Окружний адміністративний суд м. Києва за позовом народного депутата Радикальної партії Ігоря Мосійчука заборонив У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України.

Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що проводить консультації з юристами щодо рішення Окружного адмінсуду м. Києва про заборону У.Супрун виконувати обов'язки міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА