16:52 05.02.2019

РФ приховує дійсний стан здоров'я політв'язня Бекірова і порушує його права - Денісова

2 хв читати
РФ приховує дійсний стан здоров'я політв'язня Бекірова і порушує його права - Денісова

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявляє, що російська сторона приховує інформацію про стан здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого незаконно утримують у СІЗО Сімферополя (в анексованому Росією Криму).

"Стан здоров'я Едема Бекірова надкритичний. Про це повідомила його дочка Елеонора. Водночас, за інформацією, яку я отримала від радника президента РФ, голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, стан здоров'я політв'язня задовільний" , - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Вона зазначила, що, за словами адвоката, в довідці, яку він отримав, написано, що серед наявних захворювань Е.Бекірова відсутні ті, що належать до списку важких, і унеможливлюють утримання під вартою.

"Нам відомо, що Едем Бекіров має цілу низку небезпечних захворювань, які можуть лише погіршитися в умовах СІЗО. Тому я ще раз переконуюся, що інформації, що надходить у листах РФ, не можна довіряти. РФ приховує справжній стан громадянина України і таким чином порушує права людини", - заявила український омбудсмен.

Вона нагадала, що в останньому своєму зверненні висловлювала прохання вжити невідкладних заходів для надання громадянину України кваліфікованої медичної допомоги в спеціалізованому лікувальному закладі. "І зазначила, що утримання Едема Бекірова в СІЗО може спричинити фатальні наслідки для життя", - додала вона.

Е.Бекіров, 1961 року народження, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері і родичів, його затримали 12 грудня 2018 року на в'їзді до Криму з напрямку Чонгара (Херсонська обл.), під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

За даними Чубарова, Е.Бекіров - один з кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара є членом меджлісу кримськотатарського народу. Голова меджлісу кримськотатарського народу повідомив, що Е.Бекіров мав у січні 2018 року складну операцію на серці (4 шунти), також він носить знімний протез правої ноги, має "масу супутніх хвороб, зокрема й цукровий діабет".

Російська влада обвинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА