20:33 05.02.2019

Глава ПЦУ затвердив склад Священного Синоду і провів його перше засідання

2 хв читати
Глава ПЦУ затвердив склад Священного Синоду і провів його перше засідання

Глава Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Київський і всієї України Епіфаній визначив склад Священного Синоду ПЦУ і у вівторок скликав його перше засідання.

"Митрополит Епіфаній визначив, що, окрім постійних членів Синоду (патріарха Філарета, митрополита Макарія і митрополита Симеона), до його складу внесено: Димитрія, митрополита Львівського і Сокальського; Іоанна, митрополита Черкаського і Чигиринського; Сергія, архієпископа Донецького і Маріупольського; Федора, архієпископа Полтавського і Кременчуцького; Іларіона, архієпископа Рівненського і Острозького; Євстратія, архієпископа Чернігівського і Ніжинського; Германа, архієпископа Чернівецького і Хотинського; Агапіта, архієпископа Вишгородського; Симеона єпископа Дніпровського і Криворізького", - повідомила прес-служба Київської митрополії ПЦУ у вівторок.

Перше засідання Священного Синоду ПЦУ відбулося в митрополичому палаці при Соборі Святої Софії Київської під головуванням митрополита Епіфанія за участю всіх членів Синоду, окрім архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія (через його госпіталізації).

У повідомленні наголошується, що, згідно зі статутом ПЦУ, річний (постійний) Священний Синод складається з митрополита Київського як головуючого і дванадцяти єпархіальних архієреїв, які періодично призначаються головуючим, відповідно до старшинства архієрейської хіротонії.

Синодальний рік поділяється на два синодальних періоди: зимовий (1 вересня - 28-29 лютого) і літній (1 березня - 31 серпня), половина членів річного (постійного) Священного Синоду змінюється кожного такого періоду. Термін повноважень кожного члена Синоду становить рік.

Як повідомлялося, інтронізація глави ПЦУ відбулася 3 лютого в Софійському соборі в Києві за грецьким обрядом.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА