07:36 06.02.2019

У Києві затримали начальника відділення поліції за хабар у $ 34 тис.

1 хв читати
У Києві затримали начальника відділення поліції за хабар у $ 34 тис.

Начальник відділення поліції Києва був спійманий на отриманні великого хабара, кримінальне провадження за фактом вимагання розслідують слідчі Державного бюро розслідувань, повідомили в прес-службі ДБР.

"За попередньою інформацією, поліцейський вимагав від фігуранта кримінального провадження $ 34 тис. за прийняття заходів відповідно до чинного законодавства, в тому числі за організацію належного розгляду заяви про кримінальне правопорушення", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у вівторок.

В інформації зазначається, що після отримання другої частини неправомірної вигоди в сумі, еквівалентній $ 15 тис. правоохоронець був затриманий в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України слідчими ДБР при оперативному супроводі Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ в м.Києві та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. "Першу частину неправомірної вигоди поліцейський отримав раніше", - уточнили в ДБР.

Вирішується питання про повідомлення поліцейському про підозру за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

"У разі доведення провини особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво у виробництві здійснює Генеральна прокуратура України", - додали в прес-службі відомства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА