08:51 06.02.2019

Поліція продовжила термін охорони одеського активіста Михайлика

3 хв читати
Поліція продовжила термін охорони одеського активіста Михайлика

Слідчі Національної поліції продовжили термін охорони одеського громадського діяча, голови міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика, в якого стріляли наприкінці вересня 2018 року, повідомила прес-служба Нацполіції України.

"У вересні минулого року правоохоронці затримали підозрюваних у нападі на чоловіка. Під час здійснення досудового розслідування слідчий поліції в Одеській області застосував на певний термін заходи безпеки щодо потерпілого, про що було ухвалено відповідну постанову. Заходи з фізичної охорони було продовжено, навіть попри письмову заяву потерпілого, написану в його присутності дружиною, - про відсутність необхідності в заходах із забезпечення його охорони", - йдеться в повідомленні на сайті відомства у вівторок увечері.

Наразі досудове розслідування здійснює Головне слідче управління Нацполіції.

Зазначено, що після визначення підслідності в кримінальному провадженні за ГСУ Нацполіції заява від потерпілого про необхідність застосування стосовно нього заходів безпеки до слідства не надходила.

"Проте слідчий знову продовжив дію заходів безпеки. Нацполіція готова забезпечити надання фізичної охорони у форматі і виходячи з необхідності, яку вкаже потерпілий", - додали в поліції.

Як повідомлялося, ввечері 22 вересня 2018 року невідомі вчинили напад на одеського громадського активіста О.Михайлика. Постраждалого з вогнепальними пораненнями госпіталізували до Єврейської лікарні Одеси.

Правоохоронці 25 вересня затримали трьох осіб, яких підозрюють у замаху на О.Михайлика. Київський райсуд Одеси 27 вересня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави підозрюваним у замаху на вбивство О.Михайлика - трьом громадянам Грузії.

У грудні посол ФРН в Україні Ернст Райхель повідомив, що уряд Німеччини ухвалив рішення організувати та оплатити лікування О.Михайлика. Екс-радник голови Одеської облдержадміністрації Олександр Боровик повідомив, що О.Михайлика прооперують у Мюнхені, "в одному з найкращих медичних закладів Німеччини", а Мюнхенський інститут кримінальної медицини здійснить незалежну експертизу кулі.

11 січня активіста прооперували, кулю вилучено. При цьому Нацполіція звернулася за каналами Інтерполу до компетентних органів ФРН для оперативного інформування німецьких правоохоронців про необхідність збереження речових доказів.

20 січня О.Михайлика виписали з клініки в Німеччині.

"Сьогодні мене нарешті виписали з німецької клініки в Мюнхені після виймання кулі найманого вбивці разом із частиною моєї легені. Для мене сьогодні розпочався інший етап у моєму житті - відновлення", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

При цьому він зазначив, що через стан здоров'я ще має затриматися в Німеччині на якийсь час, проте дуже хоче додому, в Україну. Водночас активіст заявляє, що має намір використати цей час і для проведення низки зустрічей.

"Наразі я ще маю затриматися в Німеччині. Як мінімум доти, доки лікарі не знімуть операційних швів. Цього тижня, якщо дозволить стан здоров'я, планую провести низку зустрічей у Німеччині. Зустрічі дуже важливі для мене, для нас із вами. Хочу довести до розуміння західними партнерами і журналістами те, що дійсно нині відбувається в Одесі та в Україні", - додав О.Михайлик.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА