19:22 06.02.2019

Януковичу найкраще прибути до Києва, сісти в камеру і займатися захистом в апеляційному суді

2 хв читати
Януковичу найкраще прибути до Києва, сісти в камеру і займатися захистом в апеляційному суді

Екс-президент України Віктор Янукович найкраще реалізує своє право на захист, якщо приїде до Києва й обстоюватиме свою позицію в апеляційному суді, заявляє генпрокурор України Юрій Луценко.

"Він (В.Янукович - ІФ), як і кожна людина, має право на захист. Найкраще може реалізувати його громадянин Янукович в один простий спосіб - прибути до Києва, сісти в камеру й займатися захистом в апеляційному суді", - сказав Ю.Луценко журналістам у Києві в середу, коментуючи наміри В.Януковича подати апеляцію на рішення суду.

На думку генпрокурора, це було б "справедливо, чесно та мужньо".

Водночас Ю.Луценко вважає, що така лексика недоречна стосовно В.Януковича, а "всі його заяви треба пропускати повз вуха".

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив В.Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації.

"Януковича Віктора Федоровича визнати винним у скоєнні злочинів за статтями ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України та призначити покарання за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) у вигляді 13 років позбавлення волі, за ч. 5 ст. 27 і ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) у вигляді 12 років позбавлення волі. А на підставі ст. 70 КК України за сукупністю злочинів і поглинання більш суворого покарання менш суворим призначити покарання у вигляді 13 років позбавлення волі", - сказав головуючий суддя Владислав Дев'ятко на засіданні.

Водночас суд визнав невинним В.Януковича за обвинуваченням у пособництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

Кримінальне провадження стосовно В.Януковича розглядали за спеціальною (заочною) процедурою з огляду на те, що обвинувачений перебував на території РФ.

Прокурор Головної військової прокуратури Максим Крим заявив журналістам після судового засідання, що сторона обвинувачення у справі вирішить, чи оскаржуватиме вирок, після того, як ознайомиться безпосередньо з документом.

Захист В.Януковича має намір подати апеляцію на його вирок.

1 лютого генеральна прокурор України Ю.Луценко заявив, що апеляція на вирок не подаватиметься.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА