20:02 06.02.2019

Із приватного зоопарку в Донецькій області держінспектори та зоозахисники вивезли 5 ведмедів, які утримувалися в антисанітарних умовах

1 хв читати
Із приватного зоопарку в Донецькій області держінспектори та зоозахисники вивезли 5 ведмедів, які утримувалися в антисанітарних умовах

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища в супроводі співробітників поліції та зоозахисників забрали з приватного звіринця "Парк Покровського періоду" п’ятьох останніх ведмедів, яких утримували в неналежних умовах.

Як повідомляє в середу прес-служба Державної екологічної інспекції України, раніше ветеринарні лікарі неодноразово оглядали тварин і підтверджували, що їх тримають в умовах, які становлять загрозу для їхнього життя.

Рішення про накладення арешту на цих тварин ухвалив 5 лютого Красноармійський міжрайонний суд Донецької області.

У Держекоінспекції нагадали, що 1 лютого невідомі особи не дозволили екологічним інспекторам, ветеринарам і зоозахисникам зайти на територію звіринцю для здійснення перевірки. Це стало підставою для звернення до Національної поліції України, яка, у свою чергу, в рамках кримінального провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами у приватному звіринці звернулася до суду з клопотанням про накладення на них арешту.

Красноармійський районний суд у Донецькій області підтримав клопотання поліції та прийняв рішення заарештувати й вилучити ведмедів, які залишалися у приватному зоопарку.

"Загалом зі звіринцю в Покровську вилучено 11 ведмедів і п’ятьох левів. Тварин перевезли в місця тимчасового перебування", - повідомили в Держекоінспекції.

За інформацією зоозахисників, у цьому зоопарку тварини містилися в тісних клітках, холоді й антисанітарних умовах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА