20:26 06.02.2019

Прокуратура вимагає максимального покарання для обвинувачуваних у смертельній ДТП у центрі Харкова

2 хв читати
Прокуратура вимагає максимального покарання для обвинувачуваних у смертельній ДТП у центрі Харкова

Прокуратура вимагає визнати Олену Зайцеву та Геннадія Дронова винними в ДТП, яка сталася в центрі Харкова в жовтні 2017 року й унаслідок якої загинули шестеро людей, і призначити їм максимально суворе покарання, передбачене санкцією відповідної статті Кримінального кодексу.

"Прошу суд визнати винними Зайцеву Олену Олегівну та Дронова Геннадія Олексійовича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України, та призначити кожному покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Цивільні позови потерпілих задовольнити в повному обсязі", - сказав під час дебатів у середу держобвинувач Максим Блохін.

Його позицію підтримали двоє потерпілих - Світлана Винниченко і Юрій Фабрис.

Крім того, в середу суд за клопотанням прокуратури продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обом обвинуваченим. Продовження дебатів заплановане на 11 лютого.

Увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Ю.Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Г.Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозру не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 Г.Дронову. 8 листопада Київський райсуд Харкова визначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно О.Зайцевої та Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали стосовно автошколи, де вчилася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА