07:43 07.02.2019

У Харкові збільшено вартість проїзду в міськелектротранспорті

2 хв читати
У Харкові збільшено вартість проїзду в міськелектротранспорті

Виконком Харківської міськради на засіданні в середу затвердив новий тариф на проїзд в тролейбусах і трамваях, який складе 6 грн (зараз - 4 грн).

"Пропонований тариф у розмірі 6 грн за одне пасажироперевезення покриває витрати підприємств на його здійснення і не передбачає отримання прибутку підприємствами", - сказав на засіданні виконкому заступник міського голови Михайло Фатєєв.

За його словами, через збільшення витрат на оплату праці і зростання цін на матеріали і запчастини діючі тарифи не покривають витрати підприємств на перевезення пасажирів.

"У зв'язку зі збільшенням витрат, що не покриваються доходами від оплати проїзду пасажирами, підприємства наземного електричного транспорту за підсумками 2018 року одержали збиток від своєї господарської діяльності на суму 142 млн.901 тис.800 грн. Неможливість підприємств у повному обсязі виконувати свої фінансові зобов'язання і в першу чергу за рівнем заробітної плати призвела до значного відтоку кадрів, природно, в першу чергу, найбільш кваліфікованих. Незважаючи на те, що з міського бюджету була виділене фінансове постачання понад 115 млн грн, кадрова ситуація на підприємствах не стабілізувалася", - зазначив М.Фатєєв.

Він підкреслив також, що при оплаті проїзду в трамваях і тролейбусах за допомогою електронних квитків, плата стягуватиметься за тарифом, який діяв на момент їх поповнення.

Крім того, в середу виконком Харківської міськради збільшив вартість проїзду в метро з 6 до 8 грн.

М.Фатєєв мотивував необхідність підвищення вартості проїзду в підземному міськелектротранспорті тими ж причинами, що і в наземному. Він також зазначив, що збитки КП "Харківський метрополітен" за минулий рік склали 160млн.156тис 600 грн.

Нові тарифи на проїзд вступають в силу з дня їх опублікування в газеті "Харьковские известия".

Як повідомлялося, 28 березня 2018 року виконком Харківської міськради збільшив плату за проїзд в міськелектротранспорті на 1 гривню: до 4 грн в трамваях і тролейбусах і до 5 грн в метро.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА