08:50 07.02.2019

Порошенко подякував єпископам Української православної церкви в США за допомогу в процесі створення незалежної православної української церкви

2 хв читати
Порошенко подякував єпископам Української православної церкви в США за допомогу в процесі створення незалежної православної української церкви

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із єпископами Української православної церкви в США (Константинопольський патріархат) - митрополитом Ієрапольським Антонієм і Архієпископом Памфільським Даниїлом, подякувавши за допомогу в процесі створення незалежної православної української церкви, повідомляє прес-служба адміністрації президента України.

"Глава держави висловив слова подяки американцям українського походження за духовну та моральну підтримку процесу надання автокефалії Православній церкві України та особисто подякував митрополиту Антонію та архієпископу Даниїлу за їхню підтримку й допомогу в процесі творення незалежної православної української церкви. Глава держави також подякував Вселенському Патріарху за його зусилля в наданні томосу для України", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті адміністрації президента України в четвер уранці.

"Життя продемонструвало, що це рішення потребувало великої віри в Господа  нашого, великої любові до України і українського народу, яку продемонстрував Його Всесвятість. І ми можемо сказати про те, що це потребувало і високої мужності і сміливості, якої багато хто в Росії просто не очікував", - зазначив президент України.

Обидва митрополити відзначили визначальну роль президента України в здобутті незалежності Української православної церкви.

"Весь цей процес був проведений Святим Духом. Ми вірили, але не сподівалися, що це так скоро відбудеться. Але Слава Богу, що Ви стояли і брали першість у цьому процесі від квітня минулого року з візиту до Константинополя", - сказав Митрополит Антоній.

Митрополит Ієрапольський Антоній наголосив на важливості збереження стабільності в Україні. "Ми лише на початку дуже складного процесу. І якщо люди зможуть йти за Вами, за Вашими поглядами і Вашим терпінням, вони пройдуть цей складний процес", - сказав священнослужитель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА