09:56 07.02.2019

Поліцейські затримали підозрюваного в організації вбивства екс-АТОшника Олешка

2 хв читати
Поліцейські затримали підозрюваного в організації вбивства екс-АТОшника Олешка

Співробітники поліції затримали у Львові підозрюваного в організації вбивства бердянського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка (позивний "Сармат") - жителя Дніпра, екс-бійця батальйону "Торнадо", повідомляє перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін.

"Цього псевдополіцейского Європолу, колишнього бійця "Торнадо", жителя Дніпра, якого ми підозрюємо в організації саме стеження і вбивства Віталія Олешка, ми затримали сьогодні вночі під час проведення оперативно-розшукових заходів у Львові", - написав В.Аброськін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер уранці.

За словами першого заступника голови Нацполіції, останні п'ять місяців підозрюваний переховувався в різних областях країни, постійно змінюючи місце проживання. "Але сьогодні був не його день... Відповідальність усе-таки нестиме", - додав В.Аброськін.

В.Олешка (позивний "Сармат") застрелили з обріза мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного - у Бердянську.

У серпні всім п'ятьом затриманим було оголошено підозру про скоєння за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства. Як написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, підозру оголошено за п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що вбивця В.Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" й також брав участь в АТО. Ще четверо затриманих є його спільниками з Дніпра та області.

20 серпня В.Аброськін повідомив, що поліція затримала ще кількох людей, причетних до вбивства В.Олешка, а п'ятеро раніше затриманих, зокрема й організатор злочину, перебувають під вартою.

15 вересня поліція повідомила про затримання підозрюваного в організації умисного вбивства В.Олешка.

17 грудня перший заступник голови Нацполіції України В.Аброськін повідомив про затримання в аеропорту Харкова жителя міста Дніпро, якого підозрюють у співучасті у вбивстві В.Олешка.

"Це 34-річний бізнесмен, уродженець міста Дніпра. Він є власником кількох приватних підприємств. За нашою інформацією, затриманий планував розширення бізнесу в Бердянську", - зазначив В.Аброськін.

Пізніше Департамент комунікації Нацполіції України поінформував, що найближчим часом затриманому буде оголошено підозру за ч.2 ст.115 (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

20 грудня 2018 року глава Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що правоохоронці затримали вже десятого співучасника цього злочину, одного з організаторів убивства В.Олешка, який намагався виїхати з України. "В Харкові ми разом із прикордонниками зняли його з борта літака, й учора (19 грудня - ІФ) за рішенням суду його було заарештовано", - сказав тоді С.Князєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА