11:42 07.02.2019

ДІУ розпочала процедуру придбання житла для передання його рятувальникам і поліцейським у фінлізинг

1 хв читати

Державна іпотечна установа (ДІУ) розпочала процедуру придбання житла для передання його поліцейським і рятувальникам у фінансовий лізинг.

"5 лютого у Державній іпотечній установі відбулося засідання Комісії з відбору проектів житлового будівництва для забезпечення житлом поліцейських і осіб рядового начальницького складу служби цивільного захисту", - повідомила прес-служба ДІУ.

Згідно з повідомленням, на засіданні було затверджено склад комісії, а також розглянуто процедурні питання її роботи, затверджено типові форми документів, необхідних для участі у конкурсах з придбання житла.

Як повідомлялося, в листопаді-2018 Кабінет Міністрів України передбачив можливість забезпечення житлом рятувальників і поліцейських на підставі фінансового лізингу.

Розподіл платежу матиме такий вигляд: держава 100% оплачуватиме витрати на обслуговування договору лізингу, а також до 40% лізингового платежу. Сума компенсації залежатиме від стажу і складу родини. Термін лізингу - максимум 20 років із можливістю дострокового погашення.

Розрахунок щомісячної виплати не перевищуватиме 25% грошового забезпечення співробітника.

У разі смерті службовця держава покриє весь іпотечний договір.

На реалізацію цього проекту направлено 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА