14:10 07.02.2019

Американські дипломати в ЄС закликали Європу до відмови від "Північного потоку-2"

2 хв читати
Американські дипломати в ЄС закликали Європу до відмови від "Північного потоку-2"

Газопровід "Північний потік-2" може значно посилити тиск Росії на ЄС, що становить небезпеку для Євросоюзу і для всього Заходу, заявили в статті, опублікованій "Дойче Велле", посли США в Німеччині, Данії та постпред США при ЄС.

Американський постпред при ЄС Гордон Сондленд, посол США в Данії Карла Сендс і посол США в Німеччині Річард Гренелл вважають, що реалізація проекту газопроводу посилить сприйнятливість Європи до "російських тактик енергетичного шантажу".

"Європа має зберегти контроль над своєю енергетичною безпекою", - заявляють посли.

Посли зазначають, що "Північний потік-2" принесе до Європи не лише газ, оскільки, на їхню думку, "через Балтійське море до Європи потече російський тиск і вплив".

Плата країн ЄС за російський газ буде "побічно спонсорувати" військову агресію Росії, а також дезінформацію, стверджують посли.

Автори статті закликають ЄС поширити чинне законодавство на газопроводи, що приходять в ЄС, зокрема на "Північний потік-2". Вони розраховують на підтримку поправок до енергетичної директиви з боку Франції та Німеччини.

Раніше газета Suddeutsche Zeitung із посиланням на джерела у французьких урядових колах повідомляла, що Франція на запланованому на п'ятницю в Брюсселі голосуванні висловиться на користь внесення поправок до Газової директиви ЄС, що ускладнюють реалізацію проекту газопроводу "Північний потік 2".

За інформацією видання, Франція заявить, що проект газопроводу додасть "стратегічних проблем" до і без того напружених відносин ЄС і Москви.

Морський газопровід "Північний потік 2" потужністю 55 млрд куб. м на рік має пройти від компресорної станції "Слов'янська" в Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини.

Засновником і власником контрольного пакета акцій акціонерного товариства "Північного потоку-2" є "Газпром". До будівельного консорціуму входять також французька Engie, австрійський OMV, британсько-нідерландська Royal Dutch Shell, німецькі Uniper і Wintershall.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА