14:55 07.02.2019

Трамп обвинуватив конгресменів, які відновили "російське розслідування", у безпрецедентному тиску на нього

2 хв читати
Трамп обвинуватив конгресменів, які відновили "російське розслідування", у безпрецедентному тиску на нього

Президент США Дональд Трамп у четвер заявив, що рішення очолюваного демократами комітету з розвідки палати представників Конгресу США відновити розслідування ймовірного втручання РФ у вибори 2016 року є нечуваним способом тиску на главу держави.

"Після того, як не знайшли жодного доказу змови з Росією, конгресмен (голова комітету - ІФ) Адам Шифф оголошує, що планує вивчити кожен аспект мого життя, фінансовий і особистий, хоча у нього немає причин цього робити. Такого не було ніколи! Необмежений утиск президента", - написав Д.Трамп у своєму мікроблозі в Twitter.

"Демократи та їхні комітети "божеволіють". Республіканці ніколи не робили такого з президентом Обамою: інакше у нього не було б часу керувати адміністрацією. Я чую, що і інші голови комітетів вдаватимуться до чогось такого (проводити розслідування щодо президента - ІФ) ... Продовження "полювання на відьом"!" - наголосив Д.Трамп.

Як повідомлялося, голова комітету А.Шифф оголосив, що його комітет відновлює розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори 2016 року, а також можливої змови Д. Трампа з російською владою.

Окрім дій Росії, буде також проведено перевірку, що "надасть нам можливість розслідувати будь-які твердження, що заслуговують на довіру, про те, що фінансові інтереси або інші інтереси є рушійною силою прийняття рішень президентом або ким-небудь в адміністрації", - йдеться в заяві.

У 2018 року комітет вже проводив розслідування "російського сліду" в американських виборах і дійшов висновку, що, незважаючи на спроби Росії втрутитися в передвиборчий процес, вона не змогла якимось чином вплинути на результати голосування. Не було виявлено також фактів "змови" Д. Трампа з Росією.

Однак в процесі розслідування в 2018 році палату представників контролювали республіканці, тоді як після проміжних виборів у листопаді минулого року більшість у палаті перейшло до демократів, які ініціювали відновлення розслідування.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА