18:39 07.02.2019

Міжвідомча комісія із захисту бізнесу припинила існування в Україні - бізнес-омбудсмен

2 хв читати
Міжвідомча комісія із захисту бізнесу припинила існування в Україні - бізнес-омбудсмен

Міжвідомча комісія з питань забезпечення дотримання правоохоронними органами прав і законних інтересів осіб припинила своє існування з причини законодавчої колізії, повідомив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета.

"Вимушений вас засмутити, ця комісія стала незаконною після ухвалення закону про національну безпеку. Той закон, який регулював роботу такої комісії, втратив чинність", - сказав А.Шемета, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" під час прес-конференції в Києві в четвер.

За його словами, нині немає законодавчих підстав для роботи такої комісії.

"У нас сьогодні відбулася наглядова рада, яка затвердила наш звіт за четвертий квартал, ми обговорювали якраз це питання. І вирішили підготувати спільне звернення ради бізнес-омбудсмена і бізнес-асоціацій, які входять до нашої наглядової ради, щоб уряд зробив кроки щодо відновлення такої комісії. Оскільки потреба бізнесу в ній є", - додав він.

Як повідомлялося, в лютому 2018 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про утворення міжвідомчої комісії із захисту бізнесу, яку очолив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. До її складу увійшли представники бізнес-асоціацій - Спілки українських підприємців (СУП), Американської торговельної палати, Європейської бізнес асоціації (ЄБА), представники профспілок, Федерація роботодавців України, а також бізнес-омбудсмен.

Комісія покликана була контролювати виконання норм закону "маски-шоу - стоп!", який парламент ухвалив у 2017 році, а також розглядати справи про порушення прав бізнесу, зокрема щодо обшуків.

Президент України Петро Порошенко 5 липня 2018 року підписав закон про національну безпеку України, який, зокрема, визначає серед фундаментальних національних інтересів набуття членства в ЄС та НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА