19:48 07.02.2019

Командувач ООС і голова делегації МКЧХ обговорили ситуацію з безпекою та розмінуванням території на Донбасі

1 хв читати
Командувач ООС і голова делегації МКЧХ обговорили ситуацію з безпекою та розмінуванням території на Донбасі

Командувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв поінформував голову делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Алана Ешліманна про безпекову ситуацію в зоні проведення Операції об'єднаних сил (ООС), про розмінування території та відновлення об'єктів інфраструктури.

Як повідомляється на сторінці прес-центру ООС у Facebook у четвер, зустріч відбулася в Краматорську (Донецька обл.).

С.Наєв наголосив, що, попри спроби РФ дестабілізувати політичну, економічну та соціальну ситуацію на території України і зміцнення бойового потенціалу російсько-терористичних угруповань поблизу кордону, ситуація в зоні проведення ООС залишається контрольованою.

Він також навів дані щодо розмінування території: "Загалом групи розмінування знешкодили понад 10,5 тис. вибухонебезпечних предметів, обстежено близько 10 тис. гектарів землі тощо".

Крім того, за словами командувача, об'єднані сили не лише успішно виконують поставлені бойові завдання, а й "провадять величезну роботу щодо відновленню пошкоджених або зруйнованих об'єктів інфраструктури та наданню всебічної допомоги мирному населенню".

У свою чергу А.Ешліманн зазначив, що вражений обсягом виконаної роботи в цій сфері. Зокрема, від початку ООС (кінець квітня 2018 року) відновлено сотні об'єктів інфраструктури в населених пунктах уздовж лінії зіткнення, забезпечено переміщення 11,1 тис. гуманітарних конвоїв, у тому числі міжнародних гуманітарних фондів і організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА