08:44 08.02.2019

Трамп може незабаром заборонити використання китайського обладнання в бездротових мережах США

2 хв читати
Трамп може незабаром заборонити використання китайського обладнання в бездротових мережах США

Президент США Дональд Трамп може підписати указ про заборону використання китайського телекомунікаційного обладнання в бездротових мережах США наступного тижня, повідомляє Politico з посиланням на обізнані джерела.

Як розповіли співрозмовники видання, адміністрація президента планує випустити директиву, яка входить до її більш широких зусиль щодо захисту США від кіберзагроз, перед однією з найбільших у світі виставок мобільної індустрії Mobile World Congress, яка триватиме з 25 до 28 лютого.

За словами джерел газети, Д.Трамп планує підписати указ вже наступного тижня.

Очікується, що MWC проведе кілька нарад з безпеки телекомунікацій. Відповідно до одного з джерел газети в галузі, на даний захід США направить делегацію в складі не менше 20 посадових осіб. Зокрема, у виставці візьмуть участь голова Комітету зв'язку США Аджит Пай; Роб Страєр, високопоставлений чиновник Держдепартаменту; Маниша Сингх, виконуючий обов'язки заступника держсекретаря США з питань економічного зростання, енергетики і навколишнього середовища, а також Брайан Булатао, кандидат Д. Трампа на пост заступника держсекретаря з питань управління.

Відзначається, що це може ще більше розбурхати і без того напружені відносини адміністрації США з Пекіном.

Раніше засновник і головний виконавчий директор китайської HuaweiTechnologies Co. Жень Чженфей відкинув звинувачення США, заявивши, що компанія не шпигувала на користь китайського уряду і ніколи не робитиме цього.

Huawei, по суті, втратила контракти на поставку телекомунікаційного обладнання в США, а також виявилася відрізаною від низки інших ключових для неї ринків на тлі звинувачень у тому, що це обладнання використовується для збору інформації в інтересах влади КНР.

Huawei, штат якої налічує 180 тис. співробітників, є найбільшим світовим виробником телекомунікаційного обладнання, успішно конкуруючи зі шведською Ericsson AB і фінською Nokia Corp.

Д.Трамп за підсумками торгових переговорів, що відбулися у Вашингтоні 30-31 січня між делегаціями США і Китаю заявив, що сподівається на те, що угода буде досягнута до 1 березня.

Він відзначав, що угода повинна бути укладена між ним і головою КНР Сі Цзіньпіном.

Як повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела в Білому домі, Китай запропонував провести зустріч лідерів двох країн у китайській острівній провінції Хайнань після зустрічі Д. Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином в кінці лютого. Д.Трамп розглядає можливість запросити китайського керівника в свою резиденцію у Флориді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА