Події

Голова НАБУ відзначає зниження рівня корупції в "Укрзалізниці"

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відзначає зниження рівня корупції в АТ "Укрзалізниця", повідомив директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу в Києві в п'ятницю.

"Зараз завдяки активній позиції нового керівництва "Укрзалізниці"... рівень корупції, рівень розкрадань у компанії пішов на спад. Тому що не лише ми розслідуємо схеми та намагаємося залучити до відповідальності, а й керівництво ("Укрзалізниці" - ІФ) зацікавлене в цьому", - сказав він.

А.Ситник також зазначив, що НАБУ перебуває в щільному контакті і з представниками наглядової ради, і з керівництвом "Укрзалізниці".

За його словами, питаннями корупції у сфері закупівель державного залізничного оператора займається спеціальний відділ НАБУ.

А.Ситник наголосив, що у справах корупції у сфері закупівель "Укрзалізниці" дуже великі збитки, які становлять майже 0,5 млрд грн, і кілька десятків підозрюваних, серед яких, зокрема, один народний депутат.

"Серед потенційних фігурантів однієї з останніх справ - народний депутат України, щодо якого прокурори САП двічі зверталися до Генпрокуратури з проханням направити відповідне подання до парламенту для вирішення питання про зняття імунітету", - зазначив голова НАБУ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ