15:18 08.02.2019

Детективи НАБУ підготували проект підозри щодо епізоду справи, в якій фігурує Злочевський - директор бюро

2 хв читати
Детективи НАБУ підготували проект підозри щодо епізоду справи, в якій фігурує Злочевський - директор бюро

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) підготували проект підозри щодо одного з епізодів справи, в якій фігурує колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Щодо одного з епізодів цієї справи (в якій фігурує прізвище М.Злочевського - ІФ) детективи підготували проект підозри. І наразі цей проект перебуває в Антикорупційній прокуратурі", - сказав А.Ситник на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Директор бюро зазначив, що, на його думку, цей проект є обґрунтованим. "Сподіваюся, що він буде узгоджений прокурором", - додав А.Ситник.

М.Злочевський обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів в уряді прем'єр-міністра України Миколи Азарова з липня 2010 року до квітня 2012 року.

Наприкінці 2014 року він залишив Україну, а на початку 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України).

Генпрокуратура розслідувала кілька кримінальних проваджень, фігурантом яких був М.Злочевський, які в 2015-2016 роках передала до НАБУ.

У січні 2017 року компанія Burisma заявила про закриття в Україні всіх процесуальних і судових дій стосовно президента групи М.Злочевського та операційних компаній, що входять до Burisma Group.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 2 лютого заявив, що Генпрокуратура не має стосунку до розслідування кримінальних проваджень, фігурантом яких був М.Злочевський, але готова сприяти антикорупційним органам у розслідуванні справ.

Водночас НАБУ повідомило, що розслідує кримінальне провадження про можливі зловживання в Мінекології в той період, коли його очолював М.Злочевський та отримали цю справу від Генпрокуратури за підслідністю наприкінці 2015 року. За версією слідства, зловживання мали місце під час закупівлі Мінекології у 2011 році на кошти державного бюджету послуг із дистанційного зондування землі.

1 лютого 2018 року інтернет-видання "Економічна правда" з посиланням на джерело на ринку повідомило, що М.Злочевський днями повернувся до України.

Генеральна прокуратура України викликала 23 січня 2019 року на допит М.Злочевського для участі в проведенні слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні №12013220540000400 від 31.01.2013 року за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 та іншими статтями КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА