16:30 08.02.2019

І.Геращенко: ВР має ухвалити закон про статус військовополоненого, політв'язня та заручника

1 хв читати

Пеёрший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко пропонує закріпити в українському законодавстві статус військовополоненого, політв'язня та заручника.

"Ми маємо ухвалити законопроект, який зафіксував би статус політв'язня, військовополоненого та заручника в українському законодавстві відповідно до міжнародного права", - сказала вона на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

Говорячи про процес переговорів щодо звільнення українських політв'язнів і заручників, І.Геращенко зазначила, що цей процес повністю заблокувала російська сторона в ТКГ.

"Ми минулого року 13 разів зверталися до РФ із пропозицією негайно передати росіян, засуджених на території України, в обмін на політв'язнів Кремля. Цього року вже двічі ми зверталися до представників Росії з проханням їх забрати... Ми готові протягом кількох днів їх передати, тільки віддайте нам Сущенка, Гриба, Карпюка, Клиха та інших", - розповіла вона.

Перший віце-спікер парламенту також звернулася до представників ОБСЄ і МКЧХ відвідати у в’язницях українських заручників, незаконно утримуваних на окупованій території Донецької та Луганської областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА