19:00 08.02.2019

Бельгія готова підтримати санкції проти громадян РФ, причетних до атаки на українські військові судна в Керченській протоці

2 хв читати
Бельгія готова підтримати санкції проти громадян РФ, причетних до атаки на українські військові судна в Керченській протоці

Бельгія має намір підтримати санкції проти російських громадян, причетних до атаки на українські військові судна в Керченській протоці та захоплення екіпажу, повідомив народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Зустріч делегації ПАРЄ з міністром закордонних справ Бельгії тривала півтори години. Цікава й відверта розмова, з якої ми дізналися, що Бельгія підтримає санкції проти російських громадян, причетних до атаки на українські військові судна в Керченській протоці та захоплення екіпажу", - написав В.Ар'єв на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

При цьому, за його словами, глава МЗС Бельгії Дідьє Рейндерс вважає, що Україні не варто будувати стіну з РФ. "Я зауважив, що ми будуємо не стіну, а військову фортифікацію, і будувати чи ні та що саме, залежить лише від того, в якій ситуації перебуває та чи інша країна. Наша іншого виходу не має", - повідомив нардеп.

За словами В.Ар'єва, бельгійський міністр також сказав, що "готовий дослуховуватися до позиції України в Раді Європи стосовно російського питання, і погодився, що Росія має зробити суттєві кроки з деокупації Криму та виконання Мінських угод для того, щоб її делегація повернулася в ПАРЄ без санкцій".

"Наступного тижня запланована зустріч делегації з колишнім прем’єр-міністром Литви, депутатом литовського сейму, великим другом України Андрюсом Кубіліусом", - також розповів нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА