20:47 08.02.2019

У підрозділі наркополіції Львівщини триває повна перевірка діяльності, а всіх його співробітників очікує переатестація

2 хв читати
У підрозділі наркополіції Львівщини триває повна перевірка діяльності, а всіх його співробітників очікує переатестація

Група центрального апарату Нацполіції України проводить повну перевірку організації діяльності Управління протидії наркозлочинності ГУ НП у Львівській області, керівника управління відсторонено від виконання обов'язків, а всі його співробітники пройдуть переатестацію, заявив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

"Згідно з наказом глави Національної поліції України керівника управління протидії наркозлочинності відсторонено від виконання обов'язків. Таке рішення ухвалило керівництво Нацполіції після того, як одного із співробітників підрозділу було викрито у злочині", - наводить слова В.Аброськіна Департамент комунікації Нацполіції у п'ятницю ввечері.

За його словами, у Львові вже працює група центрального апарату Нацполіції на чолі з керівництвом Департаменту протидії наркозлочинності. "Вони проводять повну перевірку організації діяльності львівського підрозділу", - йдеться в повідомленні.

"За результатами цієї перевірки буде прийнято рішення про подальше проходження служби як керівника, так і інших працівників управління. Водночас ми запускаємо переатестацію всіх співробітників львівського УПН. Такі ганебні випадки серед лав поліції недопустимі. І реакція на них буде жорсткою", - наголосив перший заступник голови Нацполіції.

В.Аброськін додав, що до переатестації співробітників заплановано залучити міжнародних партнерів, які допомагають українським поліцейським у розвитку відомства.

Як повідомлялося, 5 лютого начальника 3-го міжрайонного відділу управління протидії наркозлочинності затримали у Львові на отриманні хабара. За даними прокуратури Львівщини, він вимагав та отримав 16 тис. грн і $6,5 тис. від жителя області за обіцянку не притягувати його до кримінальної відповідальності за збут близько 100 грамів героїну. За даними прокуратури, ці наркотики поліцейський сам продав зазначеному громадянину днем раніше.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, придбання, зберігання і збут наркотичних засобів) та ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА