21:07 08.02.2019

Правління НСТУ закликає наглядову раду переглянути рішення про припинення контракту з Аласанією

2 хв читати
Правління НСТУ закликає наглядову раду переглянути рішення про припинення контракту з Аласанією

Правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" закликає наглядову раду НСТУ переглянути рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Зурабом Аласанією.

"Правління Суспільного мовника відзначає незаконність рішення наглядової ради про дострокове припинення контракту з головою правління, вважає рішення, прийняте у неправовий спосіб, надзвичайно небезпечним прецедентом і закликає наглядову раду ПАТ НСТУ переглянути його з дотриманням усіх правових процедур", - зазначено в повідомленні правління на сайті НСТУ в п'ятницю.

Правління НСТУ відзначає численні порушення процедури прийняття цього рішення, разом із секретністю голосування, про які написав виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко.

"Він також є членом наглядової ради ПАТ НСТУ і був присутній під час голосування і додав до протоколу свою окрему думку, де висловив незгоду з тим, яким чином ухвалили рішення про розірвання контракту з головою правління. До його думки долучилися ще двоє членів наглядової ради Світлана Остапа і Євген Глібовицький", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, наглядова рада НСТУ 31 січня 2019 року дев'ятьма голосами з 12-ти підтримала розірвання контракту з З.Аласанією, про що повідомила член наглядової ради Світлана Остапа. Народний депутат фракції "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм підтвердив цю інформацію, зазначивши, що "причини наразі не відомі, юридична обґрунтованість - також".

З.Аласанія заявив, що питання його відставки в порядку денному наглядової ради не зазначалося, і причини такого рішення йому невідомі. За його словами, при ухваленні цього рішення були "порушені всі процедури", в зв'язку з чим після оприлюднення причин "судова боротьба можлива і навіть обов'язкова".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА