21:23 08.02.2019

Президенти України, Польщі та Литви відвідають штаб-квартиру бригади ЛитПолУкрбриг у Любліні в лютому

2 хв читати
Президенти України, Польщі та Литви відвідають штаб-квартиру бригади ЛитПолУкрбриг у Любліні в лютому

Президент України Петро Порошенко разом з президентами Польщі та Литви відвідає штаб-квартиру бригади ЛитПолУкрбригу в Любліні (Польща) в лютому цього року.

Як повідомляє прес-служба президента України, така домовленість була досягнута на XXVІІ засіданні Консультаційного Комітету Президентів України і Польщі, яка проходить в п'ятницю в Бельведерському палаці (Варшава) під головуванням заступника голови адміністрації президента України Костянтина Єлисєєва та Державного секретаря - керівника офісу президента Польщі Кшиштофа Щерського ( Krzysztof Szczerski).

Також сторони обговорили шляхи відновлення процесу пошукових і ексгумаційних робіт в Україні.

Учасники зустрічі також наголосили на важливості активізації транскордонного, економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Польщею.

"У контексті непостійного членства Польщі в Раді безпеки ООН обговорили подальші зусилля з метою консолідації міжнародного співтовариства для надання Україні практичної підтримки у протидії російській агресії і звільнення незаконно утримуваних Російською Федерацією українських в'язнів, в тому числі військових моряків, захоплених у полон поблизу Керченської протоки в листопаді 2018 року", - сказано в повідомленні.

Крім того, сторони вирішили посилити співпрацю з питань безпеки, в тому числі енергетичної безпеки, а також протидії проекту "Північний потік-2".

Делегації розглянули хід виконання досягнутих на вищому рівні домовленостей, а також визначили пріоритетні напрямки роботи двосторонніх інституційних механізмів.

"Українська сторона запросила польську сторону провести наступне засідання комітету цього року в Україні", - сказано в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА