07:28 09.02.2019

Німецькі "жовті жилети" влаштували мітинг перед червоною килимовою доріжкою Берлінале, вимагаючи підвищення зарплати

2 хв читати
Німецькі "жовті жилети" влаштували мітинг перед червоною килимовою доріжкою Берлінале, вимагаючи підвищення зарплати

Працівники німецьких кінотеатрів влаштували мітинг перед Берлінале Паласт, головним фестивальним майданчиком Берлінського міжнародного кінофестивалю, передає кореспондент "Інтерфаксу".

У п'ятницю ввечері понад 100 співробітників найбільшої в Німеччині кіномережі Cinemaxx, надівши жовті жилети і озброївшись свистками та банерами, вишикувалися на головній вулиці, що веде до Берлінале Паласт, вимагаючи підвищення заробітної плати.

Як розповіли "Інтерфаксу" учасники протестного руху, які привертають до себе увагу гучними свистками і вигуками, вони прибули з різних міст Німеччини - не тільки з Берліна, але також Кіля, Майнца, Гамбурга, Дармштадта та інших.

З резолюції протестуючих, яка є в розпорядженні "Інтерфаксу", виходить, що вони вимагають "гідної оплати праці в кінотеатрах", збільшення погодинної зарплати з 9,19 євро до 12,63 євро.

"90% працівників, які продають квитки, попкорн, допомагають відвідувачам з навігацією, відкривають і закривають кінозали, зайняті частково, і лише 10% - на повну ставку. З 2015 року мінімальна ставка погодинної заробітної плати не переглядалася. Хоча згідно з даними федерального німецького уряду, це мало відбутися,"- зазначається в документі.

Мітингувальники пояснили, що використовують Берлінале як майданчик для залучення уваги до своєї проблеми, оскільки фестивальні покази переважно проводяться саме в кінотеатрах Cinemaxx або CineStar, що є частиною однієї мережі.

"Ми вимагаємо, щоб Берлінале-2019 проголосив солідарність з мітингувальниками і не звільняв від відповідальності штрейкбрехерів. Але Берлінале мовчить", - наголошується в резолюції.

Берлінський кінофестиваль вважається одним з найбільш престижних світових кінооглядів поряд з Каннами і Венецією. Він проводиться з 1951 року. Його головний приз - "Золотий ведмідь".

Кіноогляд знаменитий тим, що представляє переважно авторське і незалежне кіно, що відображає політичний і соціальний порядок.

69-й Берлінський кінофестиваль відбувається з 7 до 17 лютого. Журі основного конкурсу очолила французька актриса Жюльєт Бінош.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА