07:43 09.02.2019

З понеділка на дорогах України стане більше ділянок вимірювання швидкості за допомогою TruCam

2 хв читати
З понеділка на дорогах України стане більше ділянок вимірювання швидкості за допомогою TruCam

З понеділка, 11 лютого, співробітники Департаменту патрульної поліції України збільшать кількість використовуваних ними приладів для фіксації швидкісного режиму TruCam до 50 одиниць, повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"На сьогодні, нагадую, що приладів працює 30 од. Однак, уже з наступного понеділка чекайте ще 20 приладів і нові ділянки вимірювання! Отже, з понеділка 11.02.2019р., матимемо 50 приладів вимірювання швидкості на дорогах країни", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

При цьому О.Білошицький підкреслив, що Патрульна поліція України продовжує діяти за встановленими раніше стандартами: "Публікується карта з нанесенням ділянок використання (TruCam - ІФ); - Стоять попереджувальні знаки; - Чергує службовий автомобіль на синіх проблискових маячках", - написав він.

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції також опублікував у своєму пості карти розміщення приладів зміни швидкості TruCam із зазначенням ділянок автодоріг і дат, з яких на них починається вимір швидкісного режиму.

"Нові місця вимірювання відображені на карті червоним, а ті, що вже були - синім", - супроводив коментарем опубліковану карту правоохоронець.

Як повідомлялося, 20 грудня 2018 р глава Нацполіції України Сергій Князєв повідомив, що фото- і відеофіксація правопорушень на дорогах запрацює в повному обсязі в першій половині 2019 року. Він зазначив, що наразі дорожня поліція працює в 23 областях України на ділянках доріг протяжністю понад 6 тис. км. С.Князєв повідомив, що за два місяці роботи дорожньої поліції вже винесено 18 тисяч постанов щодо правопорушень, стягнуто 4 млн грн штрафів.

"Що стосується обладнання, яке буде закуплено для впровадження фотофіксації. Його закупівлі - за державні кошти. Якщо за кошти місцевих громад буде закуплено аналогічне обладнання, то ми проведемо сертифікацію, це не порушення закону", - сказав він.

Нині, за словами глави правоохоронного відомства, поліцейські використовують ручний прилад фіксації швидкості TruCam, і "інших приладів поки немає".

С.Князєв підкреслив, що більшість законодавчих актів щодо запровадження фото- і відеофіксації вже прийняті, залишилося прийняти невелику кількість правових документів на рівні Кабінету міністрів та відомства. "Думаю, що в першому кварталі наступного року ми відзвітуємо про запуск пілотних проектів, а до кінця півріччя фото- і відеофіксація запрацює по всій країні", - сказав глава Нацполіції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА