14:04 09.02.2019

СБУ запобігла спробі залучення громадянина України до підпалу церкви УПЦ (МП) на замовлення російських спецслужб

2 хв читати
СБУ запобігла спробі залучення громадянина України до підпалу церкви УПЦ (МП) на замовлення російських спецслужб

Російські спецслужби і так звані "міністерства державної безпеки ЛНР/ДНР" намагаються організувати підпали культових споруд Української православної церкви (Московського патріархату).

"Служба безпеки України викрила плани спецслужб РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в нашій державі на релігійному ґрунті. Співробітники СБУ встановили, що спецслужби РФ і підлеглі їм МДБ ЛНР/ДНР здійснюють пошук виконавців, які за 2 тис. дол. готові вчинити підпали культових споруд УПЦ МП", - повідомляє прес-центр СБУ на сторінці у соцмережі Фейсбук у суботу.

За інформацією спецслужби, гроші обіцяли надіслати на банківську картку одного з українських банків після надання відеозапису злочинних дій як звіту.

У СБУ повідомили, що алгоритм дій, запропонованих іноземною спецслужбою, виглядав так: "Намалювати на місці будь-який із запропонованих символів; почати зйомки, зняти темряву і момент загоряння; зняти секунд 10 горіння; вщент палити не обов'язково, головне, щоб будівля храму почала горіти. Об'єкт будь-який. На вибір. Обов'язково Московський Патріархат; на акцію телефон брати без сім-картки, в момент зйомки поставити телефон в авіарежим, щоб труба не засвітилася на якомусь вай-фаї".

Служба безпеки України повідомили, що вже запобігла спробі залучення громадянина України до вчинення на замовлення російської сторони такого злочину.

"Однак вербувальна діяльність іноземної спецслужби триває. У зв'язку з цим СБ України закликає громадян бути пильними і в разі отримання такого роду "замовлень" невідкладно інформувати вітчизняну спецслужбу", - сказано в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА