16:56 09.02.2019

Переможцями всеукраїнського рейтингу "Книга року-2018" стали видання Поповича, Андруховича, Буковскі, Подобної і Жадана

2 хв читати
Переможцями всеукраїнського рейтингу "Книга року-2018" стали видання Поповича, Андруховича, Буковскі, Подобної і Жадана

Гран-прі "Всеукраїнського рейтингу "Книга року-2018" отримала книга Мирослава Поповича "Філософія свободи", а нагороду "Видавничий імідж року" отримало видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", повідомляє портал "Читомо".

За інформацією інтернет-видання, імена переможців були оголошені під час урочистої церемонії, що відбулася в Українському домі напередодні в п'ятницю.

Переможцем у номінації "Популярні видання/історична белетристика" стала "Terra Ucrainica. Історичний атлас України і сусідніх земель" (Харків: Клуб Сімейного Дозвілля); у номінації "Дослідження, документи" - Степан Рудницький "Історія, геополітика та географія" (Київ: Темпора).

У номінації "Політологія і соціологія" перемогу здобуло видання "Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ-ХХ століть" Володимира Єрмоленка (Київ: Дух і Літера), в номінації "Публіцистика/сучасні мемуари" – "Дівчата зрізають коси" Євгенії Подобної (Київ: Люта справа); у номінації "Бізнес/економіка/успіх" – Адам Альтер "Нездоланні" (Київ: BookChef).

У номінації "Науково-популярна література" переможцями стало видання "Таємниці цивілізації" (Харків: "Віват"); в номінації "Філософія/антропологія/психологія" – "Філософія свободи" Мирослава Поповича (Харків: Фоліо); в номінації "Твори для школярів середніх класів" - Френсіс Бернетт "Таємний сад" (Київ: Nebo Booklab Publishing); у номінації "Пізнавальна і розвиваюча книга" переміг Кузько Кузякін "#щотакематематика?"(Харків: Талант).

Переможцем у номінації "Краєзнавча та туристична література/етнографія/історія повсякденності/Подорожні нотатки" стала збірка "Криптадії Федора Вовка: винайдення сороміцького. Етнографія сексуальности на межі ХІХ–ХХ століть" (Київ: Критика).

У номінації "Сучасна українська проза/есеїстика/драматургія" переміг роман "Коханці Юстиції" Юрія Андруховича (Чернівці: Meridian Czernowitz), а також "Свято неділі" і "Картини на провінційному тлі" Валерія Шевчука (Київ: Кліо); у номінації "Зарубіжна проза/есеїстика/драматургія" – "Під скляним ковпаком" Сильвії Плат (Львів: Видавництво Старого Лева").

Переможцями в номінації "Поезія/афористика" стали Чарлз Буковскі "Грай на піаніно п’яно ніби на ударних поки пальці ледь за кровоточать" (Київ: Люта справа) і Сергій Жадан зі збіркою "Антена" (Чернівці: Meridian Czernowitz).

У номінації "Жанрова література (детектив/пригоди/фантастика/любовний роман/історичний роман/молодіжна проза/автобіографії)" переможцем став Юрій Косач з романом "Сеньйор Ніколо" (Київ: "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"); лауреатами премії "Нон-фікшн" стали Володимир Панченко "Повість про Миколу Зерова" із серії "Постаті культури" (Київ: "Дух і Літера") і Володимир Єрмоленко з книгою "Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ–ХХ століть") (Київ:"Дух і Літера").

Гран-прі конкурсу отримала книга Мирослава Поповича "Філософія свободи" (Харків:"Фоліо").

Нагороду "Видавничий імідж року" отримало видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" (Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА