16:56 09.02.2019

Переможцями всеукраїнського рейтингу "Книга року-2018" стали видання Поповича, Андруховича, Буковскі, Подобної і Жадана

2 хв читати
Переможцями всеукраїнського рейтингу "Книга року-2018" стали видання Поповича, Андруховича, Буковскі, Подобної і Жадана

Гран-прі "Всеукраїнського рейтингу "Книга року-2018" отримала книга Мирослава Поповича "Філософія свободи", а нагороду "Видавничий імідж року" отримало видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", повідомляє портал "Читомо".

За інформацією інтернет-видання, імена переможців були оголошені під час урочистої церемонії, що відбулася в Українському домі напередодні в п'ятницю.

Переможцем у номінації "Популярні видання/історична белетристика" стала "Terra Ucrainica. Історичний атлас України і сусідніх земель" (Харків: Клуб Сімейного Дозвілля); у номінації "Дослідження, документи" - Степан Рудницький "Історія, геополітика та географія" (Київ: Темпора).

У номінації "Політологія і соціологія" перемогу здобуло видання "Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ-ХХ століть" Володимира Єрмоленка (Київ: Дух і Літера), в номінації "Публіцистика/сучасні мемуари" – "Дівчата зрізають коси" Євгенії Подобної (Київ: Люта справа); у номінації "Бізнес/економіка/успіх" – Адам Альтер "Нездоланні" (Київ: BookChef).

У номінації "Науково-популярна література" переможцями стало видання "Таємниці цивілізації" (Харків: "Віват"); в номінації "Філософія/антропологія/психологія" – "Філософія свободи" Мирослава Поповича (Харків: Фоліо); в номінації "Твори для школярів середніх класів" - Френсіс Бернетт "Таємний сад" (Київ: Nebo Booklab Publishing); у номінації "Пізнавальна і розвиваюча книга" переміг Кузько Кузякін "#щотакематематика?"(Харків: Талант).

Переможцем у номінації "Краєзнавча та туристична література/етнографія/історія повсякденності/Подорожні нотатки" стала збірка "Криптадії Федора Вовка: винайдення сороміцького. Етнографія сексуальности на межі ХІХ–ХХ століть" (Київ: Критика).

У номінації "Сучасна українська проза/есеїстика/драматургія" переміг роман "Коханці Юстиції" Юрія Андруховича (Чернівці: Meridian Czernowitz), а також "Свято неділі" і "Картини на провінційному тлі" Валерія Шевчука (Київ: Кліо); у номінації "Зарубіжна проза/есеїстика/драматургія" – "Під скляним ковпаком" Сильвії Плат (Львів: Видавництво Старого Лева").

Переможцями в номінації "Поезія/афористика" стали Чарлз Буковскі "Грай на піаніно п’яно ніби на ударних поки пальці ледь за кровоточать" (Київ: Люта справа) і Сергій Жадан зі збіркою "Антена" (Чернівці: Meridian Czernowitz).

У номінації "Жанрова література (детектив/пригоди/фантастика/любовний роман/історичний роман/молодіжна проза/автобіографії)" переможцем став Юрій Косач з романом "Сеньйор Ніколо" (Київ: "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"); лауреатами премії "Нон-фікшн" стали Володимир Панченко "Повість про Миколу Зерова" із серії "Постаті культури" (Київ: "Дух і Літера") і Володимир Єрмоленко з книгою "Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ–ХХ століть") (Київ:"Дух і Літера").

Гран-прі конкурсу отримала книга Мирослава Поповича "Філософія свободи" (Харків:"Фоліо").

Нагороду "Видавничий імідж року" отримало видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" (Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА