15:02 10.02.2019

Затриманих у Подільському управлінні поліції вночі відпустили

3 хв читати
Затриманих у Подільському управлінні поліції вночі відпустили

Всі громадяни, затримані в суботу в Києві під час інциденту в приміщенні Подільського управління поліції, були відпущені, за фактом цих подій зареєстровано 3 кримінальних провадження, правову оцінку діям поліції дасть ДБР під час розслідування, проте в столичному главку поліції також проводять службове розслідування.

"Відкрито кримінальне провадження за ст. 296 "Хуліганство", ч. 2 ст. 345 "Заподіяння тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу" та ст. 341 "Спроба захоплення адміністративної будівлі", - розповів на брифінгу в неділю начальник главку поліції в м. Києві Андрій Крищенко.

За його словами, у зв'язку з інцидентом біля Подільського райуправління поліції в порядку ст. 208 КПК було затримано 14 осіб, у них були вилучені травматичні пістолети, газові балончики і ножі, які не підпадають під класифікацію "холодна зброя", проте вони потенційно могли бути застосовані для заподіяння колючих або ріжучих поранень.

Начальник главку поліції розповів, що всіх затриманих відпустили ще близько 00:30 неділі. "Наразі у нас затриманих немає", - наголосив А.Крищенко.

При цьому він зазначив, що після проведення низки процесуальних дій буде дано юридичну оцінку події і діям учасників інциденту.

За словами А.Крищенка, у правоохоронців є інформація про те, що семеро затриманих після звільнення звернулися до лікарні, однак станом на цей час в поліцію не надходила інформація від медиків, що хто-небудь з них перебуває на стаціонарному лікуванні.

Говорячи про правоохоронців, начальник главку повідомив, що троє співробітників поліції дістали хімічних опіків очей через застосування газових балончиків.

А.Крищенко нагадав, що Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень). Він запевнив, що поліція Києва вже надала всю наявну за інцидентом інформацію слідчим ДБР.

Крім цього главком поліції розпочав службове розслідування.

"Поки ще ніхто (з поліцейських, які фігурують в подіях, що сталися, – ІФ) не відсторонений. Службове розслідування почалося тільки сьогодні вранці... і розслідування будуть проведені за всіма фактами і щодо всіх дій поліцейських", - сказав він.

А.Крищенко також вибачився за висловлювання співробітника поліції "лягай Бандера" під час нейтралізації загрози штурму групою молодих людей райуправління поліції.

"Я особисто хочу вибачитися за дії поліцейського і вважаю їх неприпустимими. Ці працівники будуть покарані. Нам є над чим працювати. Мені особисто соромно", - сказав начальник столичного главку.

Як повідомлялося, 9 лютого на Контрактовій площі в Києві перед зустріччю одного з кандидатів у президенти з виборцями поліція затримала групу молодих людей з символікою націоналістичних організацій, які приховували свої обличчя. Під час огляду у них було виявлено газові балончики, травматичні пістолети, ножі. Їх доправили в Подільське управління поліції в м. Київ на вул. Хорива і через деякий час відпустили.

Через деякий час ці ж молоді люди разом зі своїми товаришами знову прийшли в Подільське управління поліції з вимогами повернути вилучені в них речі. Згодом вони спробували проникнути в будівлю, влаштувавши бійку з поліцейськими. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА