07:13 11.02.2019

Правоохоронці цілодобово відстежують ситуацію, пов'язану з виборчим процесом

2 хв читати
Правоохоронці цілодобово відстежують ситуацію, пов'язану з виборчим процесом

У Міністерстві внутрішніх справ України вважають пріоритетом забезпечення громадської безпеки та виборчої кампанії в рамках законодавства, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

"Кількість масових заходів, пов'язаних з виборами, збільшується щодня. Підкреслюю, проведено превентивні заходи щодо недопущення правопорушень. Має бути задіяна "поліція діалогу". Ми усвідомлюємо рівень терористичної загрози, тому потрібно проводити також і фільтраційні заходи. Не допустимо, щоб проносилися вогнепальна і холодна зброя, хімічні речовини. Всі спецпідрозділу Нацполіції, які знаходяться в резервах, будемо залучати у разі необхідності", - цитує С.Ярового департамент комунікації МВС України в неділю.

Він також наголосив на необхідності взяти під контроль усі режимні приміщення, особливо ті, де знаходяться зброя і секретні документи.

Голова Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що поставив чітке завдання перед керівниками ГУНП і заступниками з превенції щодо посиленого несення служби під час масових заходів.

"Початок тижня був досить спокійним, але з четверга події в державі почали розпалюватися неспокійно. У Житомирі група радикалів намагалася проникнути на сесію обласної ради, але методи, якими вони це робили - неприйнятні і привели до зіткнень з поліцейськими. Були травмовані декілька правоохоронців, але ми змогли забезпечити громадський порядок", - розповів С.Князєв.

Також він нагадав про події у Львові та Білій Церкві, коли правопорушники намагалися зірвати передвиборчу агітацію двох кандидатів в президенти України.

"Усього протягом тижня територіальними органами Нацполіції зареєстровано 350 заяв та повідомлень про порушення, пов'язані з виборчим процесом, розпочато 24 кримінальних провадження, складено 118 адміністративних протоколів", - додали в прес-службі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА