10:26 11.02.2019

Луценко: Голові Херсонської облради Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства Гандзюк

3 хв читати
Луценко: Голові Херсонської облради Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства Гандзюк

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Громадянину Мангеру В. М. оголошено підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Згідно з повідомленням Генпрокуратури, копію якого оприлюднив Ю.Луценко в соцмережі, В.Мангеру повідомлено про підозру в організації вбивства, тобто в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, п. 4, 6, п. 11, 12 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва.

Було затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 та 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення).

28 січня 2019 року батько загиблого радника мера Херсона К.Гандзюк Віктор Гандзюк на засіданні ТСК Верховної Ради з контролю над розслідуванням нападів на громадських активістів висловив сподівання, що партії "Блок Петра Порошенка" та "Батьківщина" припинять політичну співпрацю з членами цих партій із Херсонської обласної ради і державної обласної адміністрації, які співпрацюють з підозрюваним в організації вбивства його дочки.

За словами В.Гандзюка, з цим підозрюваним співпрацюють голова Херсонської обласної ради, член партії "Батьківщина" Владислав Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації, член "Блока Петра Порошенко" Андрій Гордєєв, його заступник Євген Рищук. "Ці люди мають зникнути з політичного горизонту. Вони скомпрометовані назавжди", - сказав батько вбитої активістки.

31 січня В.Мангер прийняв рішення вийти з партії "Батьківщина" на час розслідування справи про вбивство К.Гандзюк. Він наголосив, що вважає обвинувачення на свою адресу у зв'язку із справою К.Гандзюк безпідставними і голослівними.

1 лютого президія політради партії ВО "Батьківщина" задовольнила заяву В.Мангера про призупинення членства в партії на час розслідування.

9 лютого бюро Херсонської обласної організації виключило В.Мангера з лав членів ВО "Батьківщина". "Бюро Херсонської обласної організації партії ВО "Батьківщина" на виконання рішення президії політичної ради партії вирішило вважати Мангера Владислава Миколайовича виключеним із членів партії", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті партії "Батьківщина".

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні бюро 8 лютого 2019 р., де В.Мангеру було рекомендовано залишити посаду голови Херсонської обласної ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА