10:32 11.02.2019

Понад сотню Т-64 зразка 2017 р. модернізував Харківський бронетанковий завод - Порошенко

3 хв читати
Понад сотню Т-64 зразка 2017 р. модернізував Харківський бронетанковий завод - Порошенко

Держпідприємство "Харківський бронетанковий завод" (входить до складу держкорпорації "Укроборонпром") модернізувало понад сотню танків Т-64 зразка 2017 року, що є достатньою кількістю для переозброєння цілої танкової бригади, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Найкращі бойові можливості, сучасні тепловізори, захищений цифровий зв'язок, засоби супутникової навігації та новий динамічний захист - усе це отримали наші танкісти завдяки фахівцям української оборонки... Наша мета - переорієнтуватися на виробництво нового озброєння та перехід на стандарти НАТО", - написав П.Порошенко в понеділок уранці на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У свою чергу в прес-службі ДК "Укроборонпром" зазначили, що Харківський бронетанковий завод на постійній основі посилює українське військо модернізованим танком Т-64 зразка 2017 року.

"Т-64 є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів української армії та відмінно показав себе у протистояннях з агресором на сході України... За результатами комплексу випробувань модернізований Т-64 зразка 2017 року з минулого року серійно постачається до Збройних сил України", - йдеться в повідомленні прес-служби держконцерну.

Загалом, зазначають в "Укроборонпромі", Харківський бронетанковий завод уже виготовив понад сотню Т-64 зразка 2017 року і продовжує модернізацію наявних Т-64 до цього рівня.

"Під час модернізації у бойову машину інтегрують сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. Їх встановлюють на штатні кріплення і підключають до електричної мережі танка без її змін, що дає змогу значно зменшити час та витрати для їх інтеграції в системи бойової машини", - йдеться в повідомленні.

У держконцерні зазначили, що завдяки високоякісним комплектуючим вони мають високу стійкість до світлових завад і забезпечують роботу за складних умов, вони не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних завад в інфрачервоному діапазоні.

"Водночас у прицільний комплекс навідника інтегровано тепловізор, який забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов", - інформують у прес-службі.

Т-64 зразка 2017 р. також отримав новий динамічний захист, який значно посилює рівень захищеності бойової машини й ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним і бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу "ударне ядро".

"Т-64 зразка 2017 оснащують системами супутникової навігації від держпідприємства "Оризон-Навігація", що входить до складу ДК "Укроборонпром". Саме такі системи встановлюють на всі нові бойові машини, які випускають підприємства концерну. Цей навігаційний комплекс працює в автоматизованій цифровій системі, що дає змогу в режимі онлайн обмінюватись надійно зашифрованими даними. Дані про місцезнаходження кожної машини можуть надходити до командувачів усіх рівнів, від командира взводу до керівництва всією бойовою операцією", - зазначають у ДК.

Танки також оснащують новими цифровими радіостанціями "Либідь К-2РБ", які забезпечують надійний, захищений від перешкод і перехоплення зв'язок на дистанції до 70 кілометрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА