13:07 11.02.2019

Підозрюваному в організації вбивства Гандзюк Мангеру не вручали повістки про виклик до суду - М.Найєм

2 хв читати

Підозрюваному в організації вбивства активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру не вручали повістки про виклик до суду для обрання запобіжного заходу, прокурор має клопотати до суду про дозвіл на його затримання для приводу, повідомляє адвокат Масі Найєм.

"Голова Херсонської облради Владислав Мангер офіційно є підозрюваним в організації вбивства Катерини Гандзюк. Підозру йому вручив заступник генпрокурора Столярчук Юрій. Наразі актуальним є питання затримання підозрюваного та обрання запобіжного заходу. З огляду на тяжкість злочину, в якому підозрюють Мангера (злочин карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна), логічним є обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - написав М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За його словами, для обрання судом міри запобіжного у вигляді арешту прокурор має довести, що більш м'який запобіжний захід (наприклад, домашній арешт) не зможе запобігти спробам підозрюваного переховуватися від слідства; знищити або спотворити речі, які мають значення для розслідування; або впливати на учасників кримінального провадження.

"Для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваний має прибути до Києва - клопотання розглядається за місцем розташування органу досудового розслідування", - зазначив адвокат.

М.Найєм зазначив, що В.Мангер може сам прибути до суду після вручення йому повістки про виклик, або суд здійснить привід.

"Наскільки нам відомо, повістки не вручали. Для забезпечення приводу прокурор, слідчий за погодженням з прокурором мають разом із поданням до суду клопотання про обрання запобіжного заходу клопотати про дозвіл на затримання з метою приводу", - повідомив М.Найєм.

Також, за його словами, у цьому кримінальному провадженні слідчий суддя за обрання запобіжного заходу у вигляді арешту може не визначати розмір застави, але й заборони застави немає.

"Швидше за все, Мангеру В. оберуть запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Сподіваємося, що застави не призначать", - написав адвокат.

Раніше цього дня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що главі Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк (ч.3 ст.27, п.4,6, п.11, 12 ст .115 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА