13:09 11.02.2019

Українські дипломати направили до МЗС Італії ноту протесту через відкриття у Вероні так званого представництва ДНР

1 хв читати
Українські дипломати направили до МЗС Італії ноту протесту через відкриття у Вероні так званого представництва ДНР

Посольство України в Італії направило ноту протесту міністерству закордонних справ цієї країни у зв'язку з відкриттям 9 лютого у Вероні "представництва ДНР", а також направило відповідні запити до префектури та квестури Верони.

"Посольство та МЗС України у зв'язку з цим вживають заходів політико-дипломатичного реагування: надіслано відповідну вербальну ноту до МЗС Італії, запити до префектури та квестури Верони, в яких висловлюється протест проти антиукраїнських провокацій, спрямованих на підривання загальноєвропейської позиції на підтримку територіальної цілісності Української держави, з'ясовується юридичний статус цього «представництва»", - йдеться в повідомленні посольства України в Італії на сторінці у Facebook у понеділок.

Посольство рішуче засуджує будь-які спроби просування фейкових "республік" в Італії.

В українському диппредставництві зазначили, що керівником "представництва став Пальмаріно Дзоккателлі, який раніше виступав за незалежність регіону Венето".

"Ми переконані, що згадані протиправні дії окремих представників місцевого веронського політичного осередку не будуть спроможні поставити під сумнів тверду позицію італійського уряду щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України", - додали дипломати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА