15:05 11.02.2019

Луценко наголошує на аполітичності висунення підозр фігурантам справи про вбивство Гандзюк

2 хв читати
Луценко наголошує на аполітичності висунення підозр фігурантам справи про вбивство Гандзюк

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що підозра голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру в організації вбивства активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк ґрунтується на показаннях свідків і в таких злочинах не може бути якоїсь політичної складової.

"Слідство тривало досить довго саме тому, що я не сумнівався у спробах політичного захисту причетних до цієї справи", - сказав Ю.Луценко журналістам у понеділок у Києві, пояснюючи значну тривалість слідства зі збору доказів.

Генпрокурор продовжив: "Я чудово розумію, що наразі відбувається виборча кампанія (вибори президента України - ІФ), і в підозрюваного, наприклад у Мангера, або у (затриманого екс-помічника нардепа Миколи Паламарчука Ігоря - ІФ) Павловського ... може з'явитися спокуса захищатися політично. Я не можу заборонити їм цього".

Водночас він запевнив, що в таких тяжких злочинах, як убивство, "не буває проблем із партійністю".

"Убивця не має партійності, співучасники особливо тяжких злочинів не повинні використовуватися в політичній боротьбі", - додав Ю.Луценко.

Генпрокурор наголосив, що підозра В.Мангеру ґрунтується на показаннях свідків.

"Щодо Мангера в нас є показання безпосередніх свідків, які дають викривальні показання щодо його ролі як замовника", - наголосив він.

"Слідство оголошуватиме підозру всім особам, незалежно від їхніх посад, партійної приналежності та інших ознак тільки в тому разі, якщо буде зібрано достатньо доказів", - зазначив він.

Ю.Луценко розповів, що поінформував про розвиток розслідування цього злочину президента України Петра Порошенка, і глава держави також висловився за аполітичність процесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА