15:45 11.02.2019

Режисер Сеітаблаєв працює над фільмом про одну з героїчних операцій російсько-української війни - Порошенко

2 хв читати
Режисер Сеітаблаєв працює над фільмом про одну з героїчних операцій російсько-української війни - Порошенко

 Відомий український режисер Ахтем Сеітаблаєв, який зняв у 2017 р. воєнну драму про оборону Донецького аеропорту під назвою "Кіборги. Герої не вмирають", уже працює над кінострічкою про одну з операцій російсько-української війни, заявив президент України Петро Порошенко.

"Радий, що Ахтем уже працює над новою картиною про одну з героїчних операцій російсько-української війни. Впевнений, що, як і "Кіборги", цей фільм підкорить не лише українського, а і європейського та світового глядача", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, розповідаючи про його зустріч із творцями фільму "Кіборги" і військовими, зокрема учасниками оборони Донецького аеропорту, яка відбулася в будинку А.Сеітаблаєва та Іванни Дядюри.

Він також висловив переконання, що держава зобов'язана фінансувати український кінематограф і насамперед виробництво фільмів про війну.

"Після таких розмов одразу постає питання: якщо не буде мови й культури, що ж тоді захищатимуть наші воїни? І тому держава має фінансувати українське кіно, і насамперед фільми про війну – доки рани свіжі, і правду не забути і не приховати", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, наприкінці 2017 року фільм "Кіборги. Герої не вмирають" режисера А.Сеітаблаева про події 2014 року в донецькому аеропорту встановив рекорд для українських фільмів зборів - за перший вікенд прокату він зібрав 8 млн 186,7 тис грн, повідомив глава Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко.

Фільм був показаний політикам і дипломатам у США і деяких країнах ЄС: 14 березня - у Вашингтоні, 16 березня - в Гаазі, 17 березня - у Варшаві, 19 березня - в Брюсселі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА