11:30 12.02.2019

В Україні презентовано збірку інформаційних операцій РФ у 2014-2018 роках

2 хв читати
В Україні презентовано збірку інформаційних операцій РФ у 2014-2018 роках

Міністерство інформаційної політики презентувало видання "Біла книга спеціальних інформаційних операцій проти України 2014-2018".

"Це не просто певний перелік епізодів та історій - це концепція бачення, яку ми пропонуємо нашим колегам в освітній сфері, і у сфері журналістики, і у сфері державних органів. Концепція, як дивитися на ситуацію, яка розгортається в інформаційному просторі", - сказав заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін на прес-конференції у вівторок.

Зазначено, що "Біла книга спеціальних інформаційних операцій проти України 2014-2018" – це збірка фейків російської пропаганди, спрямованих на підривання територіальної цілісності України та її дискредитацію на міжнародній арені. Книжка структурована у вигляді набору "серіалів" (наративів) із кількома "сезонами" (піднаративами) в кожному, які показують послідовне використання тих самих тем російськими пропагандистами протягом 2014-2018 років.

У "Білій книзі" авторський колектив Міністерства інформполітики показав, які теми найчастіше використовували в інформаційних атаках в Україні, яким чином вони розгорталися та якими каналами поширювалася дезінформація.

Зокрема, серед таких умовних "серіалів": "Кишеньковий ІДІЛ", "Злочини ЗСУ та мінські домовленості", "Рейс МН-17: від Карлоса - до російського "Бука", "Невидимі підрозділи західних країн в Україні", "Бій за ЄС", "Кримська інформаційна війна", "У пошуках української зброї", "Міжнародні суди та брехня Кремля", "Україна - "Failed state" і "Шизофренія окупанта: між Зоряном та Шкіряком".

"Але книга не є фіксованим варіантом, ці "серіали" тривають, вони у виробництві. І ми намагаємося цю модель вам представити для того, щоб далі за нею працювати", - додав Д.Золотухін.

Електронну версію книги оприлюднено на сайті Мінінформполітики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА