12:51 12.02.2019

Мосміськсуд залишив у силі рішення про продовження арешту ще чотирьом українським військовополоненим морякам - адвокат

2 хв читати
Мосміськсуд залишив у силі рішення про продовження арешту ще чотирьом українським військовополоненим морякам - адвокат

Московський міський суд у вівторок розглянув апеляційні скарги захисту другої четвірки військовополонених українських моряків на постанову про продовження терміну тримання під вартою і залишив їх без задоволення, повідомив керівник групи адвокатів моряків Микола Полозов.

"Відбулося засідання апеляційної інстанції Мосміськсуду щодо другої четвірки військовополонених моряків. Воно не відзначалося оригінальністю і, як у випадку з першою четвіркою, рішення суду першої інстанції про продовження запобіжного заходу було залишено в силі", - написав Н.Полозов на сторінці у Facebook.

Ідеться про Євгена Семидоцького, Андрія Оприска, Романа Мокряка та Сергія Цибізова.

За словами адвоката, всіх чотирьох військовополонених доставили до суду, однак за клопотанням слідчого, підтриманим прокурором, суд ухвалив рішення провести судове засідання в закритому режимі.

Під час засідання захист клопотав про залучення копій резолюції ПАРЄ, у якій міститься вимога до російської влади про негайне звільнення захоплених військових моряків і поводження з ними відповідно до норм Женевських конвенцій. У задоволенні цього клопотання відмовлено.

"Підсумкове рішення суду стало таким самим, як і щодо попередньої четвірки - постанову Лефортовського районного суду Москви залишено без зміни, а військовополонені залишаються в СІЗО до кінця квітня", - підсумував М.Полозов.

7 лютого апеляційна інстанція Московського міського суду розглянула скарги захисту на постанову Лефортовського районного суду Москви про продовження термінів тримання під вартою стосовно першої четвірки військовополонених моряків (Володимир Терещенко, Сергій Попов, Богдан Головаш, Андрій Шевченко), скарги залишилися без задоволення.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, що прямували з Одеси до Маріуполя. Затримано та заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", крім того, трьох поранених унаслідок обстрілу росіянами українських моряків було переведено до лікарні СІЗО "Матроська тиша".

Усі моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу та пред'явила усім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи із погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

15 і 16 січня 2019 року Лефортовський райсуд Москви продовжив термін тримання під вартою українським морякам до 24 квітня 2019 року. 18 січня захист українських військовополонених моряків оскаржив це рішення Лефортовського райсуду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА